Balašević uredio sobu "Provincijalke": Studentici iz bivše sobe svoje supruge donirao klimu

Balašević uredio sobu "Provincijalke": Studentici iz bivše sobe svoje supruge donirao klimu

Foto: MojNoviSad.com

JELENU MATOVIĆ, stanarku sobe 212 u Studentskom domu "Veljko Vlahović" u Novom Sadu iznenadili su gosti koji su joj se danas pojavili na vratima. Najprije je došla Olivera Balašević, supruga poznatog kantautora, koja je svojoj bivšoj, a Jeleninoj sadašnjoj sobi donirala klima uređaj, javlja MojNoviSad.com.

Posjet sobi u kojoj je kao studentica Fakulteta za fizičku kulturu boravila dvije godine, nakon 36 godina, Oliveru nije ostavio ravnodušnom pa je potekla i koja suza.

Upravo ovu sobu u svojoj pjesmi "Provincijalka" spominje Đorđe Balašević, koji je došao nešto kasnije i na vrata zalijepio pločicu sa stihovima: "Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. lipnja 1979.". Olivera Balašević ovu je akciju organizirala s namjerom da i drugi bivši stanari doma koji danas imaju uspješne karijere pomognu u poboljšanju uvjeta u kojima žive sadašnji i budući studenti.

"On tvrdi da je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke s predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili trgovačkom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bi trčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala", otkrila je Olivera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen suprug svoje je kašnjenje objasnio riječima "znam prozor, ali ne znam vrata", priznavši da je zapravo prvi put u toj sobi.

"Živjeli smo u jedno pristojnije vrijeme. To je prozor u koji sam virio i dolazio izdaleka, ali nikada nisam bio unutra. Ostala je uspomena i ne mogu proći, a da se toga ne sjetim", rekao je.

Jelena Matović iz Požege, studentica prometa i telekomunikacija na Fakultetu tehničkih nauka bila je jako sretna zbog dolaska poznatog para, ali i poklona koji su donijeli.

"Olja je tu studirala i zna kako je preko ljeta vruće, jer nema nikakve izolacije. Klima će nam puno značiti", rekla je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara