Baltičko more: Lovci na NLO-e pokušavaju ustvrditi identitet objekta nađenog prošle godine

Baltičko more: Lovci na NLO-e pokušavaju ustvrditi identitet objekta nađenog prošle godine

Screenshot: YouToube

NA VIŠE od 90 metara dubine, u Baltičkom moru između Švedske i Finske, prošle je godine pronađen misteriozni cilindrični objekt o čijem se porijeklu još uvijek ne zna ništa. Kako prenosi Huffington Post, ronioci koji će danas doći na mjesto pronalaska, pokušat će uz pomoć kamere na daljinsko upravljanje ustvrditi identitet objekta. No, skeptici ne vjeruju kako se u ovom slučaju radi o bilo čemu što ima veze s riječi "mistično". Benjamin Radford, urednik magazina "Skeptical Inquirer", izrazio je svoje negodovanje oko ovog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pretpostavljam da neće pronaći ništa osim povećeg, okruglog kamena. Objekt o kojem pričamo je stijena koju je ocean tijekom niza godina isprao i promijenio joj oblik", naglasio je Redford.

Ipak, istraživački tim na mjestu pronalaska provest će između šest i deset dana kako bi izradili niz 3D fotografija dna specifičnog dijela Baltičkog mora. Objašnjenja koja su dosad ponuđena kao odgovor na pitanja o porijeklu objekta bila su doista razna. Tako neki vjeruju da se radi o meteoru, neki da je riječ o ostacima ruskog broda iz 19.stoljeća, dok su oni nešto maštovitiji uvjereni kako je objekt vanzemaljskog porijekla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara