Banjalučanin u dobi od 58 godina krenuo na putovanje oko svijeta: Sa sobom nosi samo 100 eura

Ilustracija: Shutterstock

EDO ZELJKOVIĆ iz Banje Luke ima 58 godina, a ove je nedjelje krenuo na put oko svijeta - sa samo 100 eura u džepu.

Naime, odlučio je putovati pješice i autostopom, a sa sobom je ponio samo nekoliko stvari, uključujući putovnicu i popis od 100 ciljeva koje planira ispuniti.

"Pješačit ću preko Europe pa se spustiti u Aziju, zatim ću ići do Mongolije, Kine, Vijetnama, Kambodže, Indije, pa do Nepala. Odredište mi je Jamajka, jer se želim pokloniti grobu Boba Marleyja, čiji sam veliki fan", ispričao je za Nezavisne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je i da je svjestan da je ovakav put vrlo rizičan, ali i da ima potrebu testirati sam sebe: "Namjera mi je proputovati čitav svijet prije smrti, jer u ovoj našoj zemlji život nema smisla. Ne želim da mi preostale godine prolaze kao kod naših ljudi u spavanju i sjedenju".

"Najlakše je uzeti 10.000 KM i krenuti na put. Ja želim testirati sam sebe i krenuti sa 100 eura, a kad mi ponestane novca, radit ću neki posao da se prehranim", ispričao je i dodao da putuje uz moto: "Neke od rečenica su 'ovaj zadatak nije jednostavan, ali ako ga želim doživjeti moram krenuti u nepoznato putovanje, jer ono oslobađa od dnevne rutine, istraživat ću mjesta, upoznavati nove ljude, kušati drukčiju hranu i naučiti nove stvari o sebi i situacijama za koje nisam znao da je moguće ostvariti'".

Njegova obitelj ne slaže se s njegovom avanturističkom odlukom, ali nisu ga uspjeli zaustaviti u njegovu naumu: "Kći je rekla da me ne želi još izgubiti i da ovo putovanje za nju predstavlja ludost. Majka i sin su to također teško podnijeli, a sestra je pala u nesvijest kada sam joj priopćio", istaknuo je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara