Beastie Boysi protiv korištenja njihove pjesme u hit reklami

Beastie Boysi protiv korištenja njihove pjesme u hit reklami

Foto: Guliver/Getty Images

PRAVNA bitka oko parodiranja njihove pjesme "Girls", natjerala je Beastie Boyse da uzvrate istom mjerom - tužbom.

Naime, nakon što se prošlog tjedna u medijima pojavila simpatična reklama GoldieBloxa u kojoj je parodirana njihova pjesma "Girls", video je postao viralan i u kratkom vremenu skupio preko osam milijuna pogleda.

Odvjetnik hip-hop grupe kontaktirao je čelništvo tvrtke kako bi im dao do znanja da su Beastie Boysi odavno dali do znanja da korištenje svojih pjesama u marketinške svrhe nikada neće dopustiti, a taj je potez naišao na kritiku i mnogi su stali na stranu tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je tvrtku navelo da reagira i od suda u San Franciscu zatraži odluku koja im dopušta parodiranje pjesme.

Članovi grupe u otvorenom pismu iznijeli su svoje stavove:

"Kao i milijuni ljudi koji su pogledali reklamu, i mi smo bili impresionirani kreativnošću i porukom koju istinski podržavamo. Međutim, koliko god kreativna bila, ovo je i dalje reklama koja je stvorena kako bi prodala određeni proizvod, a još davno donijeli smo odluku da ne dopuštamo korištenje naših pjesama u reklamama. Kada smo vas upitali zašto je i kako naša pjesma "Girls" završila u reklami bez našeg dopuštenja, VI ste tužili NAS".

Iako neki mediji potez grupe pokušavaju prikazati negativno, činjenica je da je tvrtka pjesmu koristila bez dopuštenja i da tužbom vjerojatno dodatno pokušavaju privući pažnju na svoj brend.

GoldieBlox još uvijek nije odgovorio na otvoreno pismo Beastie Boysa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara