Beskućnik koji je pronašao 40.000 dolara i predao ih policiji dobit će na poklon (barem) duplo više!

Screenshot: YouTube

OVE SUBOTE beskućnik Glen James iz Bostona pronašao je torbu u kojoj je bilo više od 40.000 dolara u gotovini i čekovima te to sve predao policiji.

Oni su pronašli vlasnika, a pričao o njegovom poštenju velikom se brzinom proširila internetom te natjerala Ethana Whittingtona iz Alabame, 27-godišnjaka koji radi u marketingu i koji ni na koji način nije povezan s Jamesom, da mu pomogne, piše ABC. On je, naime, zaključio da pošteni beskućnik zaslužuje malo više od tapšanja po ramenu te pokrenuo za njega akciju skupljanja novca na stranici GoFundMe.com. U samo dva dana sakupljeno je više od 93.000 dolara!

"Jednostavno mi je Jamesova priča bila inspirativna. Cijelo smo vrijeme zatrpani negativnim vijestima. James ljudima daje nadu i poručuje im da nije sve na  svijetu loše i ružno", izjavio je Whittington za Reuters i dodao da James još uvijek nije odlučio kako će potrošiti novac: zatražio je da tjedan dana razmisli prije nego što će donijeti odluku. Ljudi koji su odlučili donirati, za Jamesa nisu ponudili samo novac već i odjeću, hranu, računala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara