Bez mobitela i interneta, s "fudbalerkom" i kazetofonom: Obitelj odlučila živjeti kao da je 1986. godina

Screenshot: CBC.ca

OBITELJ iz Ontarija iz svojih je života izbacila mobilne telefone, računala i suvremenu odjeću te odlučila pustiti "fudbalerke" i živjeti godinu dana bez moderne tehnologije.

Blair McMillan i njegova partnerica Morgan Patey, zajedno sa sinovima Treyjem i Dentonom, igraju prilično detaljno razrađenu igru pretvaranja da je 1986. godina - godina u kojoj su Blair i Morgan rođeni, piše CBC.ca. "Bez mobitela, bez interneta, bez računala. Bila mi je želja oblikovati sve prema kućanstvu kako je izgledalo kad sam odrastao. Običavao sam se živjeti vani, igrati se vani pa sam shvatio koliko su moja djeca različita", ispričao je Blair, kojeg je na ovaj potez natjerala upravo briga za djecu: "Moj dvogodišnjak oponašao nas je na telefonima i učio igrati video igre jer to radi petogodišnjak. Petogodišnjak je počeo povezivati ljude s telefonima koje imaju u džepu. Primjerice, došao bi mu ujak, ali on bi dobio samo kratak pozdrav, a dječak bi se ustvari družio s njegovim iPhoneom".

Iz tog su razloga zapakirali sve svoje gadgete i pospremili ih u podrum Blairovih roditelja. On kaže da njegova obitelj sad normalno doručkuje i djeca se s psom igraju u dvorištu nakon škole: "Uvijek smo aktivni. Prije sam ja bio kriv - opustite se. Upalite TV, crtiće 24 sata i to je to".

Obitelj je u prošlom vremenu odlučila ostati do travnja 2014.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara