Bez podataka i brojki nema ni efikasnog marketinga

Bez podataka i brojki nema ni efikasnog marketinga

Foto: Press

BEZ PODATAKA i brojki nema ni efikasnog marketinga. Prikupljeni, filtrirani i analizirani podaci u odjelu marketinga postaju informacije koje su podloga za razvoj tvrtke. No kako doći do efikasnog marketinga?

Odgovor na to pitanje dat će Liderova konferencija "Marketing by numbers", koja će se održati 10. lipnja u zagrebačkom Hypo centru.

Kako se paradigma marketinga u proteklih desetak godina značajno promijenila, marketinški profesionalci morali su promijeniti ustaljene načine rada i osmisliti inovativne pristupe kod osvajanja potrošača. Promjene u marketingu diktiraju potrošači, osnaženi velikim brojem informacija. Otvorno predavanje na konferenciji na temu nove uloge potrošača održat će Vatroslav Škare s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Detaljnije upute o tome kako na temelju brojki i istraživanja donijeti marketinške odluke prezentirat će Ivan Burić s Ipsos Plusa. Jedan od ključnih govornika na konferenciji koji dolazi iz Amerike, strateški direktor IBM-a, Graeme Noseworthy dodatno će obrazložiti kako postavljanje ciljeva u marketingu može biti daleko uspješnije uz pravilnu upotrebu brojeva.

Na konferenciji će govoriti i Milica Cetinić iz agencije Jasno i Glasno, Rok Cuderman, direktor marketing u Petrolu, Slovenija te Ante Šalinović iz Ipsos Plusa, koji će sudionicima prezentirati pregled medijskog tržišta. Završno predavanje "Take your Brand to Pyschologist, andyouCostumers to the Store" rezervirano je za profesora koji predaje strateški marketing na prestižnim svjetskim fakultetima, Nicholasa Kfuria s Cotrugli Business Schoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale teme koje će obraditi na konferenciji uključuju strategiju upotrebe "Big date" kako bi se unaprijedilo iskustvo za potrošače prije, tijekom i nakon kupnje; kako mjeriti i prikupljati podatke na više platformi i kako povezati marketing i poslovne rezultate.

Više informacija o konferenciji možete pronaći ovdje.

A Index za one koji budu brzi i odgovore na nagradno pitanje dijeli pet kotizacija za konferenciju. Pitanje glasi:

Nabrojite tri predavača koji će gostovati na konferenciji.

Svoje odgovore sa svim podacima i subjectom "Marketing by numbers" šaljite na index.nagrada@gmail.com. Dobitnici će biti obaviješteni mailom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara