Bezgranična ljubav koja je dirnula svijet: Izabrala smrt da bi njezina kći mogla živjeti

Screenshot: Vimeo

ELIZABETH JOICE majka je koja je napravila najveću žrtvu: odrekla se svog života kako bi spasila život svoje djevojčice.

Prošle godine liječnici su Elizabeth, koja je bolovala od raka, kazali da nikad neće moći zatrudnjeti pa kad se to dogodilo, kao da se dogodilo čudo. Ali, sreća se ubrzo pretvorila u neizmjernu tugu kad su Elizabeth i njezin suprug Max saznali da imaju samo dvije opcije: prekinuti trudnoću i početi s liječenjem ili dovesti njezin život u veliku opasnost.

A Elizabeth nije trebalo puno da donese odluku. "Imati dijete bila joj je jedna od najvažnijih stvari u životu. Rekla je: 'Ako prekinem trudnoću i ispostavi se da kasnije ne mogu imati dijete, bit ću u potpunosti shrvana'. Znala je da joj je ovo možda jedina šansa", kazao je njezin suprug za The New York Post.

Elizabeth je rak dijagnosticiran 2010. godine, a istoga dana kad je to saznala Max ju je zaprosio. Nakon operacija i kemoterapija bila je zdrava gotovo tri godine i tad je ostala trudna, iako su svi tvrdili da je to nemoguće. Ali, samo mjesec dana nakon sretne vijesti saznala je da se tumor vratio. Ponovo je bila na operaciji, ali na zračenje nije smjela.

Iako se beba trebala roditi 4. ožujka, liječnici nisu mogli više čekati te je mala Lily u siječnju na svijet došla carskim rezom. Nakon toga Elizabethino se stanje naglo pogoršalo, bolest proširila. "Rak je zahvatio desno plućno krilo, srce i abdomen. Oprostili smo se. Bilo je kao u filmu. Sjedili smo i plakali. Pokušali smo se prisjetiti svih lijepih trenutaka, pričali smo o velikim događajima", kazao je Max.

Požrtvovna je majka preminula 9. ožujka. "Liz je bila posebna. Imala je tu pozitivnu energiju zbog koje ste željeli biti najbolja verzija sebe. Nije imala toleranciju za samosažalijevanje", poručio je njezin suprug.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara