BiH: Pokazao srednji prst radaru brzine pa zaradio popriličnu kaznu

BiH: Pokazao srednji prst radaru brzine pa zaradio popriličnu kaznu

Foto: Shutterstock

POLICIJA u Bosni i Hercegovini oglobila je jednog švicarskog državljanina s tisuću eura zbog opetovanog kršenja propisa o ograničenju brzine, ali i zbog toga što ga je kamera na stacionarnom radaru snimila kako joj pokazuje uzdignuti srednji prst što je okvalificirano kao "omalovažavanje tijela vlasti".

Kako u ponedjeljak prenosi "Dnevni avaz" na svojim mrežnim stranicama, ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije potvrdilo je kako je priveden muškarac koji je upravljajući BMW-om švicarskih nacionalnih oznaka u blizini Posušja tijekom prosinca i siječnja pet puta prekoračio dopuštenu brzinu, uglavnom vozeći više od 100 kilometara na sat.

Sve je to uredno zabilježio stacionarni radar postavljen uz cestu uz kojega je montirana i kamera, a ona je pak "ovjekovječila" kako prekršitelj jureći cestom brzinom od 113 kilometara i očito prkoseći zakonu gestikulira ističući srednji prst.

"To je okvalificirano kao prekršaj (...) odnosno kao omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba", navela je policija.

Uz 34-godišnjeg vozača kamera je snimila i 27-godišnjeg suputnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je obojicu privela te je nad njima provela kaznenu obradu.

Švicarskom državljaninu za počinjene je prometne prekršaje izrečena kazna u iznosu od 1.350 konvertibilnih maraka (5.300 kuna) a za pokazivanje srednjeg prsta dodatno je kažnjen sa 700 KM (oko 2.700 kuna).

S obzirom na to da je kaznu platio u roku od sedam dana pola kazne mu je oprošteno pa je u županijski proračun u konačnici uplatio nešto manje od 4.000 kuna.

No srednji je prst olakšao i novčanik suputnika i to također za oko 2.700 kuna.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara