Biciklom do Londona: Putnici na dva kotača krenuli iz Zagreba na Olimpijske igre

Biciklom do Londona: Putnici na dva kotača krenuli iz Zagreba na Olimpijske igre

Foto: Neja Markičević/Cropix

OVOG ponedjeljka u 8.30 ujutro na Trgu Dražena Petrovića okupila se skupina entuzijastičnih biciklista koja je krenula na putovanje prema Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U organizaciji biciklističkog kluba Pedalinac 20 je putnika na dva kotača krenulo na put kako bi stigli na Olimpijske igre u London: "Ideja o putovanju na XXX. OI u London na određeni je način logičan slijed događaja nakon uspješnog i nezaboravnog putovanja biciklom na XXIX. Olimpijske igre u Peking na kojeg su se odvažila dvojica članova Biciklističkog kluba Pedalinac - Mladen Gaćeša i Marko Mitić", stoji na stranici kluba.

Ruta je isplanirana kako bi se prošlo kroz najveći broj država pa će ovi dvokotačni putnici na putovanju pozdraviti Mađarsku, Slovačku, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Francusku, Luksemburg, Belgiju i Englesku, a 2900 kilometara planiraju preći u 30 dana kako bi do Londona stigli prije 27. srpnja i početka Igara. "Motivacija za putovanje počiva na idejama koje su utkane i u same Olimpijske igre – zajedništvo i suživot, mir i tolerancija, zdrav duh u zdravom tijelu te ekološka svijest koju aktivno potičemo", poručuju iz kluba, a Hrvatima su se na putovanju pridružila i dva stranca, jedan Danac i jedan Francuz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara