Bila je oteta kao beba: Pronašli je nakon 17 godina

Bila je oteta kao beba: Pronašli je nakon 17 godina

Screenshot: YouTube

MLADU Južnoafrikanku otetu dok je bila beba pronašla je njezina obitelj 17 godina kasnije zahvaljujući nevjerojatnom slučaju. Na povratku u školu u siječnju učenici su primijetili frapantnu sličnost između dviju učenica u svojoj školi u Cape Townu. DNK analiza utvrdila da su dvije djevojke doista sestre, kćeri Celeste i Mornea Nursea.

Starija sestra Zephany ukradena je na odjelu rodilja uz zaspalu majku, kad je imala tri dana, u travnju 1997., objavili su južnoafrički mediji.

Roditelji koji su potom imali još troje djece, svake su godine slavili rođendan svoje nestale kćeri, i nikad nisu gubili nadu da će je jednog dana pronaći.

Zephany je odrasla s drugim imenom i drugim roditeljima ne znajući da nije njihova kći.


Ali kad je njezina mlađa biološka sestra Cassidy Nurse došla u istu školu u siječnju, učenike je začudila velika sličnost.

Cassidy je potom o toj djevojci koja joj je toliko sličila pričala roditeljima koji su je pozvali na piće te potom pozvali policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne znajući obitelj Nurse živjela je sasvim blizu svoje nestale kćeri.

Glasnogovornik pokrajinske policije Andre Traut objavio je u petak da je uhićena 50-godišnja žena bez druge djece.

"Osumnjičena je optužena za otmicu, prijevaru i povredu prava djeteta jer se lažno predstavljala biološkom majkom djeteta", kazao je policajac.

Oteta kći povjerena je socijalnoj službi, koja mora pružiti psihološku podršku djevojci kako bi je pripremila za novi život, objasnila je pokrajinska vlada.

Nurseovi su nadaju da će moći proslaviti 18. rođendan Zephany zajedno s njom 28. travnja.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara