"Bio je heroj svakog dana": Student poginuo spašavajući život svojoj djevojci

Foto: University of Alabama

JOHN SERVATI spasio je život svojoj djevojci u posljednjim satima svog života, ali bio je "heroj svakog dana", ispričali su njegovi prijatelj, pišu američki mediji.

"Imao je iskreno srce. Bilo mu je stalo do svakog člana tima", kazao je za Tuscaloosa News Phillip Deaton, kapetan plivačkog tima na Sveučilištu Alabama, kojeg je Servati bio član.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Servati (21) preminuo je u podrumu svog doma u Tuscaloosi ovog ponedjeljka navečer. On i njegova djevojka tamo su potražili utočište od tornada, a Serveti nije preživio ozljede uslijed rušenja zida koji je popustio zbog jakog nevremena. Mrtvim je proglašen u bolnici u Alabami.

Anna Rae Gwarjanski, Servatijeva kolegica plivačica poručila je da je bila u kontaktu s njegovom obitelji i da je on preminuo spašavajući život svojoj djevojci. "John Servati umro je kao heroj. Držao je zid dovoljno dugo da se njegova djevojka uspije izvući prije nego što se u potpunosti preko njega urušio. Johnova mama rekla nam je da je on oduvijek želio biti plivač iz Alabame i da je oduvijek želio biti junak. Ostvario je oboje", kazala je.

"On je bio gotovo veći od života, svojom osobnošću, svojom upornošću kao sportaš", izjavio je James Barber, pomoćni trener plivačkog tima na Sveučilištu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara