Biser do bisera: Pročitajte biografije kandidata za članove upravnih odbora u Srbiji

Foto: Blic

"DOKTOR magistarskih nauka", "poznavanje općeg znanja kompjutera", "sportske aktivnosti rekreativnog tipa" i miješanje ćiriličnog i latiničnog pisma samo su neki od bisera koji se mogu pročitati u biografijama kandidata za članove upravnih odbora gradskih javnih poduzeća i ustanova, piše Blic.

Navode i da je većina biografija napisana bez poznavanja forme CV-a, što bi im svakako stvorilo probleme prilikom prijave na mjesta u privatnim tvrtkama.

Među navedenim gafovima prednjači potencijalni predsjednik UO "Gerontološkog centra" dr. Kosta Todorović koji je u svojoj biografiji napisao da je "doktor magistarskih nauka".Profesor književnosti, Đoka Antić, jedan od kandidata za člana UO "Objedinjena naplata" kao svoju glavnu prednost navodi 25 godina staža u Državnoj sigurnosti - kao "operativni radnik" u Nišu i Gnjilanu, a zatim i kao šef DB u Dimitrovgradu i Nišu, dok je tijekom 2006. godine bio i "viši samostalni savjetnik direktora BIA".

Međutim, zanimljive su i njegove dodatne vještine pa tako profesor ističe "sportske aktivnosti rekreativnog tipa, zidarski zanat stečen radeći honorarno tijekom studija, uzgajanje voća i proizvodnja sokova i rakije na vlastitom imanju".Pažnju privlači i napomena "da je član SNS-a od osnivanja 2008. godine", da je sudjelovao u svim protestima i da je davao podršku manifestacijama SNS u Beogradu "na rušenju bivšeg režima".

Među posebnim vještinama, diplomiranog slikara Milana Nikolića, inače kandidata za člana UO Galerije Likovnih umjetnosti, nalazi se "poznavanje općeg znanja kompjutera".Tu je "dvojezična" biografija Jadranke Bonić, kandidatkinje za člana UO Hitne pomoći, koja je na zanimljiv način pomiješala ćirilično i latinično pismo, a Milan Petković, zamjenik glavnog i odgovornog urednika Niške televizije, svojoj je biografiji dao "umjetničku" notu koristeći font pisanih slova, ali bez slova č, š, ć, đ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara