Biser iz prošlosti: "Najbolji novinski naslov ikad" osvaja internet

Foto: New York Times

TEKST objavljen davne 1922. godine u New York Timesu privukao je danas mnogo više pažnje no kad je prvotno tiskan.

Naime, naslov "Trojicu Engleza iz lonca kipuće vode spasio vođa kanibalskog plemena, prijatelj s Oxforda" mnogi proglašavaju najboljim novinskim naslovom ikad napisanim, piše Daily Beast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog naslova možda je jedino bolja priča sumnjive vjerodostojnosti koja stoji iza njega. Tri su se misionara s Otoka zaputili na Borneo te naletjeli na pleme kanibala čiji je plan bio skuhati ih u loncu kipuće vode. Ipak, njihove je živote spasio vođa plemena, "visoki crni muškarac, odjeven drugačije od ostalih".

On je, kako piše u članku, studirao na Oxfordu te je prepoznao Engleze, navodno svoje bivše kolege iz studentskih dana, oslobodio ih te im se ispričao i šapnuo: "Drugačije sam odjeven pa me vjerojatno zato niste prepoznali, no ja vas jesam. Bili ste pokraj mene prije tri godine na Balliolu, a nitko ne može pojesti svog kolegu".

Na Twitteru se živo raspravlja o istinitosti tog članka, jer priča zaista zvuči bizarno, no u tezu da je upravo taj naslov jedan od najboljih novinarskih bisera nitko ne sumnja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara