Bivša manekenka otkriva tamnu stranu modne industrije: Angažirali su me i nakon što sam zamalo umrla od anoreksije

Foto: Facebook

BIVŠA manekenka Georgina Wilkin, odlučila je javno progovoriti o izuzetno negativnim iskustvima zbog kojih se 2009. povukla iz modne industrije iako je nosila revije za poznate brendove kao što su Prada i Pollini.

Georgina je ušla u industriju kada je imala samo 15 godina, a agenti su je odmah na početku pohvalili zbog njene izuzetno vitke linije i poticali je da nastavi mršavjeti. Nažalost, ti su je savjeti doveli do anoreksije s kojom se borila narednih sedam godina i zbog koje je zamalo umrla jednom kada su joj počeli otkazivati bubrezi i srce.

Za sve krivi modnu industriju

Na nagovor roditelja, 2009. se povukla i odlučila ispričati sve o tamnoj strani modne industrije koju danas krivi zbog svoje bolesti.

"Svi bi trebali znati za pritisak koji proživljavaju modeli", rekla Georgina za Daily Mail i dodaje kako su joj neprestano sugerirali da izgubi još nekoliko centimetara na bokovima i struku, iako je tada imala samo 51 kilogram na visinu od 178 centimetara.

"Na početku su me tretirali kao nov Kate Moss i zbog toga sam se osjećala odlično, ali nakon toga, mršavljenje sam počela doživljavati kao zadatak. Preskakala sam doručak, provodila ručkove u knjižnici i govorila roditeljima da sam večerala kod prijateljica kako ne bih morala večerati s njima. Jela sam samo salatu i povrće, a ponekad su prošla i po dva dana da uopće nisam jela", rekla je Georgina. 

I nakon ozbiljnih zdravstvenih problema vjerovala kako je predebela

"Dobivala sam ponude iako je svima bilo jasno da sam anoreksična. Usne i prsti bili su plavi jer sam bila toliko mršava da mi srce nije bilo u stanju tjerati krv kroz tijelo. Na snimanjima su mi cijelo tijelo mazali puderom kako bi prikrili posljedice anoreksije", priča Georgina i dodaje: "Kada sam završila u bolnici, liječnici su mi rekli da mi je život ugrožen, a srce i bubrezi počeli su otkazivati".

Nakon toga potpisala je ugovor s Pradom kako bi se pojavila na jednoj njihovoj reviji, ali dva dana prije showa otkazali su bez objašnjenja, a budući da su joj neprestano govorili da mora smršavjeti, uvjerila se kako je problem u njezinoj debljini.Poslije svega, jela je još manje i dobivala angažmane sve do 2009. kada ju je majka napokon uspjela uvjeriti da je vrijeme da se povuče.

Danas svoju bolest drži pod kontrolom, a želja joj je postati dizajnerica interijera.

"Sretna sam što sam sve ovo preživjela i ljuti me kada vidim fotografije manekenki koje su očito premršave i pate od nekog poremećaja prehrane. Većina brendova i dalje koristi anoreksične djevojke i jedini način da to zaustavimo jest da prestanemo kupovati njihove proizvode", zaključuje bivša manekenka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara