Bivši šef financija Pearl Jama mora u zatvor

Foto: Guliver Image/Getty Images

BIVŠI šef financija Pearl Jama, Rickey Goodrich, osuđen je na 14 mjeseci zatvora jer je bend oštetio za više od 500.000 dolara, piše časopis Classic rock magazine.

Pedesetpetogodišnji Goodrich prošle je godine priznao da je bendu tijekom četiri godine ukrao 380.000 dolara, a dodatni troškovi stvoreni su zbog njihove istrage o pljački.

Goodrich je angažiran kao računovođa 2005., a odmah iduće godine promoviran je u šefa financija. Četiri godine kasnije otpušten je nakon što je menadžer benda Kelly Curtis, istražujući probleme s pritokom novca, otkrio da Goodrich uplaćuje velike svote novca na svoj bankovni račun.

Kada su mu otkrili da znaju o njegovim transakcijama, Goodrich je tvrdio da se radi o pozajmici koju namjerava vratiti. Kasnije je otkriveno da je od ukupne svote vratio samo 55.000 dolara.

Otad je vratio još 125.000 dolara te je dogovoreno da će vratiti još 181.000 dolara, no to nije bilo dovoljno da izbjegne boravak iza rešetaka. Goodrich se u zatvor mora javiti 14. ožujka.

Bend koji će novu turneju početi u Velikoj Britaniji u srpnju, nije davao nikakve službene komentare oko slučaja, no menadžer Curtis prošle godine je izjavio da su duboko ožalošćeni zbog situacije, ali se raduju rješenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara