Bob Dylan: Vlada neće stvoriti nova radna mjesta, to trebaju učiniti milijarderi

Bob Dylan: Vlada neće stvoriti nova radna mjesta, to trebaju učiniti milijarderi

Foto: JLP

AMERIČKI kantautor Bob Dylan u intervjuu za časopis AARP ustvrdio je da vlada neće i ne mora stvoriti nova radna mjesta, već da bi to mogli napraviti "svi ti milijarderi".

"Vlada neće stvoriti nova radna mjesta i ne mora. Ljudi moraju stvarati radna mjesta, a ti veliki milijarderi su oni koji to mogu napraviti", ustvrdio je Dylan u intervjuu uoči izlaska novog albuma "Shadows In The Night".

"Ne vidimo da se to događa. Vidimo zločine i gradove u kojima se povećava broj nezaposlenih koji se okreću alkoholu i drogi. Za sve njih bi radna mjesta mogli stvoriti svi ti milijarderi. Ok, ne kažem da moraju, ne pričam o komunizmu, no što rade s tolikim novcem? Troše li ga na čestite načine?", upitao je slavni 73-godišnji pjevač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu je Dylan osim o nezaposlenosti i potlačenima govorio o svojim ambicijama izvan glazbe. "Da moram sve ovo ponoviti ispočetka, bio bih učitelj, a predavao bih rimsku povijest ili teologiju".

Govorio je i o svom novom albumu "Shadows In The Night" koji izlazi 2. veljače te sadrži 10 pjesama koje je popularizirao Frank Sinatra.

"Kada počnete raditi na ovim pjesmama, Frank vam jednostavno mora biti na pameti", pojasnio je Dylan. "Zato što je on planina. To je planina na koju se morate popeti iako pređete samo dio puta".

Dylan je pohvalio Sinatru kao pjevača. "Frank je pjevao vama, a ne pred vama", kazao je. "Nikad nisam želio biti pjevač koji će pjevati pred nekim. Oduvijek sam želio pjevati nekome. Nitko ga ne može dostići. Ni ja niti bilo tko drugi", ustvrdio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara