Boytronic odgovorio Lani Mihić: Ona je za mene završeno poglavlje, žalosno je da se tako izražava

Screenshot: YouTube

SUKOB Lane Mihić i Boytronica dobio je svoj nastavak.

Lanu je prije dva dana naljutilo to što se na službenom YouTube kanalu grupe pojavio spot za pjesmu "Bit ću fer" snimljen za vrijeme njezinog boravka u bendu, a na spot je namontiran glas sadašnje pjevačice ET-a, Katarine Rautek.

Zbog toga se na Facebooku obratila Boytronicu. "Montirati Katarinin glas na MOJ video (za čiji sam spot JA dogovorila i aute (jer imaš faking komplex da budeš k'o crnac iz Amerike) i plesače, i styliste itd, je krajnje jadno i ako se ne varam utuživo. Samo što sam ja malo veći čovjek od tebe pa mi ne pada na pamet povlačiti se po sudovima jer ti pokušavaš izbrisati da sam uopće ikad postojala u grupi", napisala je Lana.

Boytronic je odlučio odgovoriti Lani i u priopćenju za medije objasnio da se radi o nenamjernoj greški nastaloj prilikom prebacivanja spotova s analognih beta traka u digitalni oblik.

Njegova greška je, kaže, samo u tome što nije osobno pregledao sav materijal prilikom objavljivanja na YouTube. Onda bi shvatio da je video studio zbog lošeg tona na kasetama zamijenio originalan zvuk sa snimkama s CD-a i slučajno iskoristio pjesmu s "krivom" pjevačicom. Također ističe kako je interesantno to da Lanu nije zasmetalo što je u videu "Ljubav nema ništa s tim" snimka Andreje Čubrić također slučajno zamijenjena s Laninim vokalom i snimkom.

Lana nije željela komentirati njegov odgovor. "Ja sam rekla sve sto sam imala i nemam potrebu dalje bilo što komentirati", kazala je za Index.

Opširno priopćenje pročitajte u nastavku.

"Nakon nevjerojatne medijske pompe koja se podigla ovih dana, dužnost mi je kao glazbenika, profesionalca, čovjeka i oca reagirati na javno prozivanje i vrijeđanje od strane Lane Klingor na njenom FB profilu dana 14.08.2014.

Iako isprva nisam mislio komentirati navode dotične, ali zbog razmjera koje je ova priča poprimila u medijima primoran sam iznijeti činjenice koje u potpunosti opovrgavaju njene navode, u svrhu njezine, pretpostavljam samo promocije, a s očitim ciljem diskreditiranje mene kao javne osobe.

Počet ću od epiteta "dama" kojeg si je dotična sama pridjenula, a koji u potpunosti ne odgovara uličnom rječniku kojim se ista u postu služi. Na njenu žalost nikada nisam imao potrebu nikome pričati o njoj, niti davati izjave  (da se poslužim njenim "damskim" rječnikom - "srati"), ali postoje novinski napisi njenih izjava starijih datuma koji vrijeđaju mene, grupu i moj rad, gdje iznosi nerelevantne činjenice koje su u potpunosti nesukladne ugovoru i svim stavkama istog, koje posjedujem, što dovoljno govori o njenoj "10-godišnjoj šutnji".

Što se tiče montaže Katarininog vokala na video broj "Bit ću fer", ovdje se zaista radi o nehotičnoj pogrešci u montaži video studija s kojim ET godinama surađuje, a kojeg sam prije 5 godina angažirao da mi sve ET spotove s analognih beta traka (sveukupno 12 video brojeva) presnime na DVD kako bismo ih mogli uploadati na  ET YouTube kanal, ali ih i sačuvati u digitalnom obliku. Naime, budući da je ton bio loš na svim beta kasetama (od kojih su neke stare i 14 godina) oni su svojevoljno u dobroj namjeri profesionalaca zamijenili originalan zvuk sa snimkama s naših CD albuma koje ionako posjeduju. Nisu mogli ni u ludilu znati da je na albumu verzija koju je ponovo snimila Katarina. Zaista nije imalo smisla da nakon raskida ugovora, na album stavim jednu pjesmu s vokalom bivše pjevačice, i sve ostale s Katarinom. Takav isti slučaj smo preslušavanjem ovih dana otkrili i na video broju "Ljubav nema ništa s tim" gdje je snimka Andreje Čubrić  zamijenjena s vokalom i snimkom Lane Klingor. No, to Lanu očito nije zasmetalo. Iz tog razloga ta dva video broja uklonjena su trajno sa službenog ET YouTube kanala.
 
Kada me "dama" već optužuje za "zavjeru protiv nje" onda je trebala odvojiti 2 minute vremena i vidjeti da je i ostalih pet spotova iz perioda naše suradnje na YouTube kanalu s njezinim vokalom, tako da se insinuacije da je "ikad postojala u grupi" u potpunosti odbacuju.

Moja je jedina greška u tome što zaista nisam preslušao snimke nakon digitalizacije, već sam ih pustio na upload. Zaista ne gledam stare spotove grupe, a još manje slušam svoje skladbe. Nije mi palo na pamet da pregledavam stare materijale i na tom mom nehotičnom propustu se ispričavam svima koje je to duboko potreslo. No, da sam takav kakvim sam okarakteriziran u njenom postu, na našem kanalu ne bi nikada bio niti jedan spot u kojemu se ona pojavljuje. Sve je to lako provjeriti na našem službenom ET YouTube kanalu - kako datume uploada, tako i ton.

Laska mi njezina izjava "ne dira me što si lobirao da se na radiopostajama pjesme KOJE SAM JA SNIMILA u bendu puštaju sa Katarininim vokalom" jer bi to značilo da imam takvu moć, veću i od premijera i predsjednika, da vlasnici i urednici radio postaja slušaju moje naredbe i prohtjeve, ali je ta izjava više nego licemjerna, jer je dotična snimila i izvodila pjesme koje je u originalu prije nje izvodila i snimila Vanna, koja je čak i koautor tih pjesama.

Da, istina je da sam nedavno na jednom Zg radiju na pitanje novinara "zašto sam prekinuo suradnju s njom" izjavio da je neprofesionalac ne ulazeći u bilo kakve detalje o suradnji i iza toga stojim jer svatko tko se ne drži ugovora koji je potpisao te krši odredbe istog, za mene je neprofesionalan i to je znak da je vrijeme da se suradnja otkaže. Sve izvan okvira ugovorenog ili dogovorenog je za mene neprofesionalno i s takvim ljudima ne želim imati poslovnu suradnju.

Ako to njezinim "damskim" vokabularom znači "nadurena baba", onda to i jesam.
Naime, gotovo svaki izvođački i diskografski ugovor, kao i ugovor između izvođača i producenta svugdje u svijetu sadržava članak da se za vrijeme trajanja ugovora ne smije snimati za treće osobe, što je dotična prekršila, te je snimila pjesmu za Hrvatski skijaški savez, što je samo jedan od razloga raskida. TO je utuživo!

Pozivati se na zabranu izvođenja ET skladbi za mene ima itekako smisla, jer je to moje apsolutno pravo kao producenta i autora. Naime, to je vrlo čest slučaj i stavak u ugovorima. Gotovo sve pjesme, snimke, spotovi, slike i sve ostalo vezano uz grupu ET je moje intelektualno vlasništvo. Dotična je punoljetna ušla u grupu i imala je dovoljno vremena proučiti ugovor, aneks ugovora, kao i raskid ugovora.

Ako je već okarakterizirala njezin (jedini) blistavi pjevački period, a koji joj se dogodio u grupi ET, kao loš, s lošim "poskočica" pjesmama, onda ne vidim niti jedan razlog da ikada igdje izvodi pjesme grupe, tim više što ET nastavlja rad dalje bez nje.
Po raskidu ugovora s njom okrenuo sam novu stranicu ET-a s pjevačicom Katarinom Rautek s kojom imam odličnu suradnju već 9 godina i 3 mjeseca, a što ju čini ET pjevačicom s najdužim stažom u grupi.

Da, istina je da je slučajem okolnosti raskid potpisan na šanku, ali samo iz razloga što je njoj i meni tako i u tom trenu, toga dana odgovaralo. Sasvim je irelevantno gdje je stavljen potpis na papir. Kome se zbog toga moram opravdavati? Razumijem njezin konstantan bijes sve ove godine, ali to je normalna reakcija kada nekom date otkaz iz grupe ili poduzeća. Sumnjam da bih kao neprofesionalac uspio održati grupu ET 27 godina te od banda osigurati lagodan život.

O "faking kompleksima" i ostalim uvredama, klevetama i insinuacijama ne želim trošiti ni riječi. Mislim da je njen post više rekao o njoj samoj. Žalosno je i tužno da se u jednoj zemlji PR agentica tako izražava i obraća javnosti te na osnovu toga dobije toliku medijsku pozornost. Zahvaljujem medijima koji su željeli čuti i prenijeti moju stranu priče, no Lana Klingor za mene je završeno poglavlje od onog trenutka otkako je prestala biti članica grupe ET. Nakon ovog dopisa, apeliram i molim Vas medije da me po tom pitanju ne kontaktirate."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara