Bryan Cranston vraća se na TV u adaptaciji broadwayske drame "All the Way"

Bryan Cranston vraća se na TV u adaptaciji broadwayske drame "All the Way"

Foto: Guliver Image/Getty Images

AMERIČKI glumac i zvijezda popularne serije "Na putu prema dolje" (Breaking Bad) Bryan Cranston vraća se na male ekrane u ulozi američkog predsjednika Lyndona Johnsona u seriji "All the Way" za koju je HBO nedavno otkupio prava, piše Entertainment Weekly.

U seriji će se uz Cranstona koji će reprizirati svoju ulogu 36. američkog predsjednika, pojaviti ista glumačka ekipa kao i na Broadwayu.

"All the Way" je povijesna drama američkog dramaturga Roberta Schenkkana koji će je adaptirati i za male ekrane, a izvršni producent bit će Steven Spielberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"All the way" je prošli mjesec ovjenčana Tonyjem kao najbolja predstava, a Cranston je na svečanosti u newyorškom Radio City Music Hallu proglašen najboljim glumcem u predstavi.

Predstava je s prikazivanjem prestala 29. lipnja nakon 131 izvedbe u kazalištu Neil Simon, a broadwayski box office rekord srušila je kada je u osam izvedbi uprihodila više od 1,4 milijun dolara, što niti jednoj predstavi u jednom tjednu prikazivanja nije uspjelo.

Drama prati prvu godinu Johnsonova predsjednikovanja nakon ubojstva Johna F. Kennedyja u studenome 1963.

Priča prati dvije paralelne putanje - Johnsonove napore da se usvoji Zakon o građanskim pravima iz 1964. i njegovu kampanju za ponovni izbor.

Uz Cranstona je glumio ansambl od 20 glumaca koji su se u predstavi, koju je režirao Bill Rauch, izmjenjivali u većem broju uloga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara