Bumerang djeca: Što kad se na pragu tridesete moraš vratiti u roditeljski dom

Foto: Damon Casarez

FOTOGRAF Damon Casarez odlučio se pozabaviti borbom s kojom su suočeni mladi koji su nakon završenog fakulteta primorani vratiti se u roditeljski dom.

To, naravno, nije njihov izbor već rezultat nagomilanih dugova školovanja i stanja na tržištu rada.

Radi se o ženama i muškarcima na pragu tridesete koji bi u ovoj fazi života već trebali imati vlastiti stan, a Damon Casarez koji se našao u ovoj skupini odlučio je pokrenuti ovaj projekt kako bi privukao pažnju javnosti i spojio ljude koji dijele istu sudbinu.

New York Times nedavno je objavio zastrašujuću statistiku povezanu s ovim projektom, a brojke pokazuju da jedan od pet mladih Amerikanaca između 20 i 30 godina još uvijek živi s roditeljima.

Ni u Hrvatskoj situacija nije puno bolja. Naime, statistike govore da čak 66% mladih Hrvata i Hrvatica (njih oko 350 tisuća) živi s roditeljima do tridesete godine po čemu smo pri samom vrhu u Europi.

Casarezov foto projekt pozabavio se mladima među kojima su i neki čiji se studentski dug popeo do vrtoglavih 90 tisuća dolara (gotovo pola milijuna kuna) prije nego su uopće počeli praviti prve korake ka osamostaljenju, a fotografije koje možete pronaći u njegovoj galeriji mnoge bi mogle natjerati da se zamisle nad vlastitom sudbinom jer također bi mogli završiti (ili se već nalaze) u skupini nesretnika koje fotograf naziva "bumerang djecom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara