Čak i 29 godina nakon smrti, Andy Kaufman uspijeva nasamariti ljude

Čak i 29 godina nakon smrti, Andy Kaufman uspijeva nasamariti ljude

Screenshot: YouTube

LEGENDARNI američki komičar Andy Kaufman, domaćoj publici najpoznatiji po ulozi Latke Gravasa u humorističnoj seriji "Taxi", navodno je lažirao vlastitu smrt.

Iako su se priče o lažiranju smrti neprestano pojavljivale od 1984., ovog puta u priču je uključen i njegov brat i kćer koji su se pojavili na dodjeli nagrada Andy Kaufman Awards.

Naime, komičarev kolega Bob Zmuda u intervjuima često je isticao da je Kaufman bio opsjednut idejom lažiranja vlastite smrti, a njegov brat, Michael Kaufman, dodaje da je Andy postao obiteljski čovjek i posljednjih 29 godina živio daleko od očiju javnosti.


Michael je za Defamer ispričao priču o tome kako je slučajno pronašao bratove planove u kojima stoji da će se ponovno pojaviti na Božić 1999. u svom omiljenom restoranu. Međutim, to se nije dogodilo, ali Michael, koji ga je tamo čekao, dobio je pismo u kojem stoji da ne namjerava pojaviti sve dok je njihov otac živ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon događaja iz restorana, Michaelu je prišla 24-godišnjakinja koja je tvrdila da je njegova kćer, a pojavila se i na dodjeli nagrada i ispričala istu priču.

Mnogi koji su prisustvovali dodjeli u New Yorku ostali su u šoku. I dok neki smatraju da je riječ o šali njegovih bliskih prijatelja i članova obitelji, drugi vjeruju da je Kaufman jednostavno htio pobjeći od svega te da je bio dovoljno lud da takvo što i učini.

Naravno, ubrzo se i doznalo da je riječ o podvali njegovih prijatelja, a njegova navodna kćer je glumica Alexandra Tatarsky koja je u dogovoru s komičarevim bratom dogovorila nastup u klubu Gotham Comedy Club.

Podsjetimo, Andy Kaufman 1984. preminuo je od raka pluća, ali nakon njegove smrti pojavio se niz teorija, a posljednja je ona iz svibnja ove godine kada se u medijima pojavila vijest da danas 64-godišnji Kaufman živi u Albuquerqueu.

Miloš Forman 1999. snimio je film "Man on the Moon", a Kaufmana je utjelovio Jim Carrey.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara