Četiri godine nakon finala serije "Lost" producenti razjasnili glavni misterij

Screenshot: YouTube

PRODUCENTI serije "Lost" Damon Lindelof i Carlton Cuse napokon su odgovorili na neka od pitanja koja muče fanove od završetka serije.

U nedjelju su se zajedno s članovima glumačke postave pridružili "PaleyFestu" u Hollywoodu kako bi proslavili desetu godišnjicu premijere, piše The Hollywood Reporter.

Odmah su opovrgnuli teoriju kako su svi likovi zapravo bili mrtvi tijekom čitave serije. Ta teorija nastala je kada su gledatelji u finalu uočili scenu srušenog aviona u kojima nije bilo likova.

Odluka kako će se u zadnjoj sceni serije prikazati zagrobni život likova nastala je na samom početku serije, a producenti su o njoj dugo razgovarali.

"'Lost' je bila serija o ljudima na otoku usred ničega, ali metaforički oni su bili izgubljeni u svojim životima i trebali su svrhu i iskupljenje. Zato je završetak morao biti duhovan", rekao je Cuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi glumačke postave rekli su kako godinama slušali razne kreativne teorije o tome što se zapravo događalo. Jorge Garcia koji je glumio Hurleyja izdvojio je svoju najdražu teoriju. "Jedan tip mi je rekao kako su svi bili klonirani dok je avion bio u zraku. Znači 'Lost' je zapravo serija o našim klonovima", našalio se Jorge.

Glavni lik Jack, kojeg je igrao Matthew Fox, trebao je umrijeti u pilot epizodi. Lindlof priznaje kako je to bio strateški plan, uzeti glumca koji će biti prominentan u marketinškoj kampanji i onda ubiti njegov lik kako bi se gledatelje šokiralo. Svoju odluku su promijenili nakon uputa televizijske mreže i studija.

"Rekli su nam kako se publika brine o ovom liku i nikada nam više neće vjerovati ili stvoriti povezanost s drugim likovima", priznao je Lindelof.

Glumci su otkrili kako su tijekom snimanja znali jako malo o razvoju svojih likova i kamo će ih priča odvesti. Cuse je na kraju dodao kako bi odgovaranje na sva ostala pitanje i rješavanje svake misterije bili dosadno.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara