Chris Brown osuđen na godinu zatvora

Foto: Guliver Image/Getty Images

GLAZBENIK Chris Brown osuđen je u petak na godinu dana zatvora u Los Angelesu zbog kršenja uvjetnu kaznu.

Brown se 27. listopada prošle godine potukao s muškarcem u Washingtonu i tako prekršio uvjetnu kaznu koju je zaradio napadom na bivšu djevojku Rihannu 2009. godine.

Bez obzira na dosuđenih godinu dana zatvora, Brown ipak neće toliko sjediti u zatvoru. Sudac je zbrojio dane provedene na rehabilitaciji i u zatvoru, i zbog toga bi glazbenik u zatvoru trebao provesti 131 dan.

Međutim, zatvor okruga Los Angeles ima običaj pustiti zatvorenike osuđene na godinu dana nakon što odleže 240 dana, što znači da bi Brown uskoro mogao izaći iz zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjetna kazna produljena mu je do siječnja 2015. Mora odraditi tisuću dodatnih sati društveno korisnog rada, dva puta tjedno odlaziti kod psihijatra i testirati se na drogu tri puta tjedno.

Krivično ga se goni i zbog tučnjave u listopadu te mu prijeti do šest mjeseci zatvora i 1000 dolara kazne. Novo saslušanje određeno je za 25. lipnja u Washingtonu.

Za prekršaj koji je počinio Brown obično se dosuđuje kazna od četiri godine zatvora, ali se sudac smilovao Brownu zbog toga što mu je nedavno dijagnosticiran bipolarni poremećaj koji je dijelom vjerojatno zaslužan za njegovo nasilno ponašanje.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara