Cijeli grad ujedinio se da pomogne vlasniku trgovine u problemima

Screenshot: YouTube

AVI GANDHI, 63-godišnji Indijac koji je u Levittown (savezna država New York) doselio prije deset godina i postao vlasnikom male trgovine, uskoro je postao omiljen u zajednici, a koliko su ga stanovnici zavoljeli, pokazuje i video koji se odnedavno počeo širiti društvenim mrežama.

Naime, Gandhi je ranije ove godine najavio da će zbog financijskih problema vjerojatno morati zatvoriti trgovinu.

"Ovo mi ekonomsko stanje šteti. Ne znam što će se dogoditi. Toliko je loše. Promet je u posljednjih pet godina pao za 75 posto", rekao je za ABC News.

No, njegove stalne mušterije, Craig i Celeste Hamilton Dennis, odlučili su da neće sjediti prekriženih ruku i gledati kako posao njihovog prijatelja propada. Organizirali su "cash mob" i pozvali ljude da posjete njegovu trgovinu i tako podignu promet.

Sve su to zabilježili u kratkom dokumentarcu "Cash Mob for Avi" u nadi da će i to dodatno podići svijet sugrađana i pomoći Aviju da se kroz težak period ipak održi na površini.

Projekt je pokrenut na Facebooku, a par ga je planirao više od mjesec dana bez Gandhijeva znanja. Vlasnik se isprva začudio kad je vidio sve veći i veći broj mušterija u trgovini, a nedugo zatim otkrio je i pravi razlog povećanja broja mušterija.

"Ispratili su Avija do gomile koja mu je pljeskala i to ga je jednostavno oduševilo. Podigao je šake i izjavio da će im biti na usluzi do samog kraja", rekla je redateljica filma Liz Morrison.

"Znao je svaku mušteriju koja je ušla u trgovinu. Poznavao je njihove obitelji, znao je za njihova životna razočarenja i snove. Često se znao našaliti s njima, dati im neki mudar savjet, a mušterijama je dopuštao da mu plate kasnije ako su bili u financijskim problemima. Svakog je poslušao i zbog njega su se osjećali da kao važe. Bio je kao član obitelji mnogim svojim mušterijama", rekla je Celeste.

Iako će Avi trgovinu vjerojatno morati zatvoriti u prosincu, 63-godišnjake je optimističan i vidi to kao priliku da više vremena provede sa svojom suprugom Bharati. Zajednica je nastavili davati mu podršku, a on pak svakodnevno "neumorno radi kako bi im bio na usluzi", završava Morrison.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara