Čini se da su glasine bile točne: CNN imao spreman video za smak svijeta

Čini se da su glasine bile točne: CNN imao spreman video za smak svijeta

Screenshot: YouTube

KADA je Ted Turner prije 34 godine osnovao CNN, ambiciozno je odlučio da će kraj ove prve 24-satne informativne televizije nastupiti jedino ako se dogodi i smak svijeta. 
 
Pričalo se da je Turner dao napraviti i poseban video koji će se, prigodno, prikazati kada nastupi smak svijeta, a koji će u eter pustiti zadnji preživjeli zaposlenik ove TV kuće.
 
Sve dosad video je bio samo glasina, no, magazin Jalopnik objavio je snimku za koju tvrdi da je upravo Turnerov video.
 
Video, odnosno jedan njegov dio, ugledao je svjetlost dana zahvaljujući bivšem CNN-ovom pripravniku Michaelu Ballabanu koji je navodno na snimku naletio sasvim slučajno, ali je shvatio o čemu je riječ kada je vidio natpis "Turner Doomsday Video".
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Osim ako ne dođe do problema sa satelitima, odjave neće biti sve dok ne nastupi kraj svijeta. Apokalipsu ćemo pratiti uživo i to će biti naše posljednje izvještavanje. Pustit ćemo himnu, a nakon toga pjesmu 'Nearer My God To Thee'", rekao je svojevremeno Ted Turner, prenosi Jalopnik. 
 
Zadnjem preživjelom zaposleniku CNN-a, koji će imati čast pustiti ovu snimku, upućena je i posebna napomena: "Ne emitirati dok smak svijeta ne bude službeno potvrđen". 
 
Sve po propisima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara