Citat maturantice o kojem svi pričaju: "Želim se bogato udati, a to ne mogu..."

Citat maturantice o kojem svi pričaju: "Želim se bogato udati, a to ne mogu..."

Foto: Twitter

CAITLYN CANNON, maturantica srednje škole iz Oak Hillsa u Kaliforniji, pored svoje slike u srednjoškolskom godišnjaku napisala je citat koji je oduševio i mnogo starije. Ova 18-godišnjakinja odlučila je progovoriti i za generacije koje dolaze nakon nje, ali i za one starije koje su se već susrele s problemom nejednakosti.

Iako se Caitlyn opisuje kao "stvarno gay" feministica, njen citat nije bio o homoseksualnosti.

"Feminizam mi je potreban jer se namjeravam bogato udati, a to ne mogu ako ćemo moja supruga i ja zarađivati 75 centa za svaki dolar koji muškarac zaradi", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je njena prijateljica koja se na Twitteru predstavlja kao @casualnosebleed objavila fotografiju iz godišnjaka, podijelilo ju je više od 4000 ljudi.

Caitlyn je priznala da je taj citat pronašla na Tumblru, ali bio je napisan iz muške perspektive pa ga je promijenila. Odlučila se upravo za ovaj citat jer je iza sebe željela ostaviti nešto drugačije i nešto što je vjerno opisuje.

"Bilo mi je dosta istih citata iz popularnih knjiga i filmova, htjela sam usmjeriti pozornost na problem s kojim se žene suočavaju. Nikad se nisam sramila toga što sam gay, LGBT aspekt je naprosto ono što sam ja", rekla je za Huffington Post. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara