Croatia Boat Show ove godine na novoj lokaciji: 100 izlagača i deset autokuća s 15 automobila

Foto: Press

NA SPLITSKOJ Zapadnoj obali ovog je petka za srijedu najavljeno otvaranje 16. Međunarodnog nautičkog sajma Croatia Boat Show (CBS) koji će se ove godine prvi put održati upravo na toj novoj gradskoj šetnici. Na sajmu, koji će trajati od 21. do 25. svibnja, bit će 100 izlagača iz nautičke branše, te deset autokuća s 15 automobila.

"Ideju o prebacivanju sajma s rive na Zapadnu obalu početkom ove godine nam je osobno dao gradonačelnik Ivo Baldasar i to u trenutku dok smo još uvijek bili u dilemi hoćemo li ove godine nastaviti sa sajmom, pogotovo kada se u obzir uzme cijela ekonomska situacija, kriza, kao i trend padanja cijele nautičke branše u proteklih pet godina.Shvatili smo da ideja nije loša i da nam je lakše sajam organizirati na Zapadnoj obali jer je trajektna luka postala sve tjesnija, a i u gradu smo svima smetali. I Lučka uprava nas je natjerala da ranije organiziramo sajam, pa tako ove godine nije samo nova lokacija već i novi datum održavanja. Očekujemo lijepo vrijeme, a ja sam sretan što se tradicija i kontinuitet održavaju. Vjerujem da će kriza prestati i da će se ponovno početi trgovati s brodovima", rekao je medijima direktor Croatia Boat Showa Vicenco Blagaić.Dodao je kako je popunjenost plovilima na kopnu jako dobra i da još nemaju točan i ukupan broj izlagača jer prijave na sajam još traju. Da je sajam Croatia Boat Show postao tradicija i prepoznatljiv znak grada pod Marjanom priznao je i sam gradonačelnik Ivo Baldasar koji je otkrio kako je zbog njegove važnosti donio odluku da pomogne u organizaciji.

"Iskoristili smo Zapadnu obalu koja nam se čini zaista odlična jer su na njoj potrebni mali zahvati da bi se sajam napravio. Sada nam je cilj da dođe što više brodova i da ovaj sajam bude ono što je bio na svom početku. Ovaj novi datum je puno bolji jer je bliže sezoni", izjavio je gradonačelnik Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noviteti ovogodišnjeg sajma su plovilo Balt 818 Titanium CR, potom Dehler 38 i Merry fisher 755 Marlin, te vozila Peugeot RCZ i Peugeot 308. Dehler 38 je novi model koji postiže uspjehe na regatama i višestruko je nagrađivan kao plovilo godine u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi. Na sajmu će biti izloženo i 15 automobila među kojima je značajna Mazda 3, hrvatski auto godine po izboru stručnog žirija Hrvatske automobilske udruge te CX-5, prvi automobil iz nove generacije Skyactiv tehnologije.

Croatia Yachting, kao ovlašteni distributer Hanse i Dehler jedrilica za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, izlagat će i ove godine na sajmu Croatia Boat Show. Na štandu će se moći razgledati i najzanimljiviji noviteti iz proizašli iz škvera HanseYachtsa i Dehlera, od redizajnirane Hanse 445 do luksuzne i prostrane Hanse 575. Posebna zanimljivost je i hrvatska premijera nove Dehler 38, kojim škver Dehler slavi 50. obljetnicu uspješnoj poslovanja, a koja će se održati 23. svibnja u 14 sati.

Izložbeni prostor Croatia Boat Show sajma nalazi se na kopnu i moru, a veličine je 140 tisuća četvornih metara, s tim da se veći dio nalazi na moru. Sve ove godine se održavao na rivi, a ove godine po prvi put na Zapadnoj obali. Najbolja godina za sajam bila je 2008. godina kada je na njemu sudjelovalo 500 izlagača s 470 izložbenih primjeraka jedrilica, motornih brodova, katamarana, luksuznih i mega jahti.

Ulaznice za sajam su 25 kuna, a vikendom 30 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara