Croatia Infiltration: Hrvatski studenti istražuju napuštene lokacije, put ih odveo do Černobila

Foto: Facebook

IZA IMENA "Croatia Infiltration" krije se grupa posvećena istraživanju nepoznatih i napuštenih mjesta.

"CI je član i pobornik urbanog istraživanja, rastućeg svjetskog pokreta fokusiranog na istraživanje struktura koje je napravio čovjek, napuštenih ruševina ili komponenti ljudske okoline koje se obično ne vide. Ove davno zaboravljene lokacije, na kojima je vrijeme stalo, sada se ponovno otkrivaju", piše na njihovoj web stranici.

Cijelu priču pokrenuo je još 2008. godine Mihovil Pirnat, danas student arhitekture, kada je na internetu našao podatke o napuštenoj lokaciji na Markuševcu, piše Srednja.hr To je rezultiralo istraživanjem tunela i bio je to samo početak velikih avantura na kojima su mu se kasnije pridružili Josip Kovač Levantin i Matija Pucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživali su bunkere, vojne komplekse, uputili se na Goli Otok, lutali tunelima na otoku Visu i Lastovu, posjetili napušteni sanatorij Brestovac i mnoge druge lokacije.

Put ih je odveo i izvan Hrvatske, u Černobil i grad Pripyat u kojem su živjeli zaposlenici nuklearne elektrane.

Croatian Infiltration možete pratiti na njihovoj Facebook stranici, na blogu pročitajte više o njihovim avanturama, a na YouTube kanalu pogledajte video snimke.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara