"Čudo" u Minnesoti: Čovjek koji je bolovao od karcinoma ušao u remisiju dok je popravljao crkvu

Screenshot: KARE 11

MUŠKARAC iz Minnesote čekao je čudo, a ono se pojavilo u najčudnijem trenutku - dok je popravljao napuštenu i gotovo srušeno crkvu.

Naime, Gregu Thomasu su prije tri godine dijagnosticirali karcinom u četvrtom stadiju, a bolest se proširila na glavu i vrat.

"Kad sam otkrio da bolujem od raka, liječnici su mojoj obitelji rekli da mogu početi planirati moj sprovod", rekao je Thomas za KARE 11.

Thomasa su nedugo zatim otpustili, a budući da nije znao što će sa slobodnim vremenom, počeo odlaziti u duge šetnje zajedno sa svojim psom. U jednoj od tih šetnji naišao je na napuštenu crkvu u koju nitko nije ušao više od stotinu godina. Thomas vjeruje da mu je upravo ta crkva spasila život.

"Otišao je do susjeda i rekao da želi prefarbati crkvu i pitao tko je zadužen za brigu o crkvi. Uputili su ga da razgovara sa mnom", rekao je Don Ryanda, blagajnik groblja koje se nalazi u sklopu crkve.

Thomas je obećao da će obnoviti crkvu pod uvjetom da se oni pobrinu za materijal i da mu daju ključ.

Iako su mu radijacija i kemoterapija izmučili tijelo, Thomas je počeo obnavljati crkvu, a kada je ušao unutra otkrio je da je unutrašnjost netaknuta.

Međutim, tada se dogodilo nešto što je Thomas doživio kao pravo čudo. Naime, nakon što je završio s uređivanjem vanjskog dijela crkve, Thomas je otkrio da je ušao u remisiju i uvjeren je da je sve povezano.

Thomas namjerava dovršiti radove, a uskoro će prijeći i na obnovu krova i unutrašnjosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara