DMX na Fresh Islandu: Najkontroverzniji reper današnjice stiže u Hrvatsku

Foto: PR

FRESH ISLAND FESTIVAL na plaži Zrće najavljuje nastup najkontraverznije rap zvijezde današnjice, hip-hop ikone: DMX-a, kojem će ovo biti prvi nastup u Europi nakon više od deset godina.

Uz već najavljene nastupe Method Man & Redmana, Pusha T-ja, dvadesetak najboljih europskih DJ crewova te internacionalnog plesnog kampa Adria Dance Camp, ekipa New Yorker Fresh Island Festivala najavljuje nastup najkontroverznijeg rapera današnjice: velikog DMX-a.

DMX je izvođač s najvećim brojem platinastih izdanja u svijetu hip-hopa, te impresivnom brojkom od čak 30 milijuna prodanih nosača zvuka koja ga stavlja na poziciju kao jednog od najprodavanijih rap izvođača svih vremena. Većina glazbenih medija, kritičara i opinion makera stavljaju ga u kontekst s legendarnim Tupac Shakurom (2Pac). Svoju karijeru paralelno gradi i u Hollywoodu u kojem stječe zvijezdanu popularnost uspješnim glavnim i sporednim ulogama u filmovima kao što su Belly, Romeo Must Die, Exit Wounds i dr.

Jedan je od onih izvođača koji živi život punim plućima, glumi, nastupa, obara glazbene rekorde u prodaji, višestruko biva nagrađivan te nosi najživopisniju biografiju koju jedan izvođač može imati. Tokom karijere dijeli pozornicu i ostvaruje suradnje s najvećim izvođačima današnjice kao što su Jay-Z, Dr. Dre i Eminem. U Europi nije nastupao deset godina zbog problema sa zakonom, a nastup na Fresh Island Festivalu biti će jedan od njegovih prvih povratničkih europskih nastupa.

Status božanstva koji uživa kod svoje vojske fanova garantira nastup na plaži Zrće kao jedan od onih koji će se dugo pamtit. Uz jedini europski hip-hop festival na plaži, koji se održava u klubovima Papaya i Aquarius od 23.-25. srpnja, FRESH ISLAND u suradnji sa Atomic Dance Factory plesnom grupom najavljuje i drugo izdanje prvog internacionalnog plesnog kampa - Adria Dance Camp na kojem će nastupiti koreografi r'n'b dive Beyonce – trenutno najpoznatiji plesni duo na svijetu „Les Twins“, b-boy Kid David, koreograf za Jennifer Lopez - Mike Song, majstor uličnog plesa Tight Eyez, japanska plesačica Koharu "KOKO" Sugawara i mnoge druge plesne face.

Kako biste doživjeli atmosferu ovog uistinu jedinstvenog festivala pogledajte Fresh Island Festival Highlights 2013 video:

Ulaznice po cijeni od 55 eura dostupne su do 31.03., a nakon 31.03. cijena ulaznice se diže na 79 eura: http://www.fresh-island.org/tickets

Festivalski paketi dostupni na: http://www.fresh-island.org/accommodation
INFO: www.fresh-island.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara