Da ih sretnete na cesti nikad ne biste pomislili da se bave egzotičnim plesom

Foto: Sean Schedit

SVI MI jako dobro znamo da šminka i odjeća čine čuda kad je u pitanju percepcija drugih ljudi, a burleska i striptiz područja su u kojima ti faktori igraju jako bitnu ulogu.

A jedan od projekata fotografa Seana Schedita pokazuje upravo to: dvije strane istih osoba koja se bave ovim vidom uveseljavanja drugih, piše Daily Mail. U svojoj seriji fotografija, nazvanoj jednostavno "Burleska" ovaj fotograf iz Baltimorea imao je priliku dokumentirati transformaciju ovih zabavljača.

"U burleski izvođači koriste svoje tijela kao alat pomoću kojeg se suočavaju s publikom, često se služeći striptizom kako izazvali reakcije na tragu seksualne objektifikacije, orijentacije i drugih društvenih tabua", kazao je Schedit čije fotografije "prije" i "poslije" prikazuju žene (i muškarce) u svojoj svakodnevnoj odjeći te potom u potpunosti spremne za pozornicu.

Na nekim je fotografijama sramežljivost izrazito naglašena, što je sasvim normalno, smatra Sheidt: "Pozornica je mjesto na kojem imaju kontrolu, a to je miljama daleko od situacije u kojoj ste sami s fotografom, u njegovom prostoru, okruženi reflektorima, jedan na jedan", ispričao je.

Više potražite ovdje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara