Devetogodišnjakinja očitala bukvicu direktoru McDonald´sa

Screenshot: YouTube

NE DOGAĐA se često da devetogodišnjaci imaju priliku susresti se s direktorima vodećih svjetskih tvrtki, a još rjeđe da im pritom očitaju bukvicu.

A upravo se to dogodilo 23. svibnja kad je devetogodišnja Hannah Robertson u sjedištu McDonald'sa direktoru Donu Thompsonu poručila: "Bilo bi lijepo da prestanete djecu mamiti da jedu vašu hranu cijelo vrijeme". Ona mu je pročitala unaprijed napisanu izjavu u kojoj kritizira nutricionističke nedostatke i marketinške taktike popularnog lanca brze prehrane, a u njoj je stajalo i sljedeće: "Gospodine Thompson, zar ne želite da djeca budu zdrava pa da mogu živjeti dugim i sretnim životima?".

Hannah je u McDonald's stigla u pratnji svoje majke Kije Robertson, koja piše blog o zdravoj prehrani, a tamo su bile na konferenciji s drugim članovima Corporate Accountability Internationala, skupine aktivista za ljudska prava koji pokušavaju zaustaviti "predatorski marketing tvrtke usmjeren prema djeci".

On se pokušao obraniti ustvrdivši: "Mi ne prodajemo junk, Hanna. I moja djeca jedu u McDonald'su. Osim toga, nemamo marketing koji je nepravedno usmjeren prema djeci. Prodajemo puno voća i povrća i pokušavamo prodavati još više".

Inače, Hannah sa svojom majkom redovito snima i videe za YouTube i njezinu stranicu "Today I Ate a Rainbow" kojima se promovira zdrava prehrana i kuhanje kod kuće, prenosi Yahoo News.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara