Devetogodišnji Nikola ima samo "pola" srca, ali to ga ne sprečava da živi kao pravi roker

Screenshot: YouTube

DEVETOGODIŠNJI Nikola Džoni Ranković iz Beograda toliko je pun života da nikad ne biste pomislili da je rođen s "pola" srca i da je već u nekoliko navrata bio na rubu smrti.

On svira gitaru, piše tekstove, sklada, obožava rock, u tom se stilu oblači i kaže za sebe da je u duši roker, piše Blic. "Kad sam sa šest godina prvi put čuo pjesmu Van Gogha 'Neka te telo nosi', to je probudilo pozitivnu energiju i dalo ritam mom srcu. Odsvirao sam tu melodiju na maloj gitari koju mi je kupio tata, a onda sam ga tražio i da mi kupi album Van Gogha. Htio sam ih upoznati, poslao sam im snimku na e-mail i oni su me pozvali", ispričao je prisjećajući se susreta s bendom 2010. godine, kad je na poklon dobio svoju prvu električnu gitaru. Tad je napisao i svoju prvu pjesmu.

Prije nego što je kao šestogodišnjak svakodnevno počeo svirati i stvarati glazbu bio je na dvije velike operacije u inozemstvu koje su mu spasile život. Naime, on se rodio bez jedne strane srca, sa suženom plućnom arterijom, otvorenom srčanom šupljinom i inverzijom unutrašnjih organa, zbog čega je veći dio djetinjstva proveo po bolnicama. Nakon druge velike operacije dobio je dijabetes i već je tri godine na inzulinu, te živi po strogim pravilima i više puta mjesečno posjećuje Zavod za transfuziju krvi.

Nikolini su otkucaji srca usporeni, ali to se na njemu ne vidi, pogotovo kad je u pitanju uzbuđenje oko prvog albuma za koji je već napisao pet pjesama: "Ustajem u šest da bih imao što više vremena za sviranje, školu baš ne volim, ali među najboljim sam đacima. Volim jedrenje, završio sam i školu jedrenja. Sve u životu sam radio obrnuto. Prije sam naučio jedriti nego plivati, prije sam vozio quad nego prohodao", ispričao je.

Iako ga u budućnosti možda očekuje još jedna velika operacija, ugradnja pacemakera, o tome ne misli nego se drži svog životnog mota. Rođen s pola srca, u duploj nadi da život ipak ima lijek, ja trčim utrku bez prednosti da rock 'n' rollom osvojim svijet".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara