Dijagnoza - vampirizam: Muškarac razvio ovisnost o ljudskoj krvi

Dijagnoza - vampirizam: Muškarac razvio ovisnost o ljudskoj krvi

Ilustracija: Shutterstock

LIJEČNICI u Turskoj opisali su stanje muškarca koji je postao ovisan o pijenju ljudske krvi kao "vampirizam".

Ovaj je osebujni 23-godišnjak ovisnost započeo zarezivanjem svojih ruku, prsa i trbuh žiletima te skupljati krv u šalicu kako bi je mogao piti, prenosi Daily Mail. Ubrzo je postao ovisan pa je morao potražiti i druge izvore za svoju "drogu", a tvrdi da mu je krv bila potrebna "koliko i disanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uspio je čak nagovoriti vlastita oca da mu je dostavi iz banke krvi, a on je sam uhićen nekoliko puta nakon što je izbo i izgrizao žrtve kako bi pio njihovu krv.

Uz sve to razvio je i poremećaj višestrukih ličnosti i patio od amnezije, a u službenom izvješću stoji: "Postoji mogućnost da je u trenutku "krvavih" podviga bio prebačen u stanje druge osobnosti te mu stoga nije bilo bitno tko mu je žrtva te se ne bi niti sjećao što je učinio".

Liječnici tvrde da je njegovo ponašanje uzrokovao niz traumatskih iskustava kroz koja je u životu prošao pa mu je dijagnosticiran disocijativni poremećaj, posttraumatski stresni poremećaj, kronična depresija i alkoholizam. Također, pojasnili su da je to prvi slučaj vampirizma za koji su ikad čuli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara