Dirljivi susret Britanke i gorile koja ju je držala u svom naručju kada je bila dijete

Foto: Twitter

TANSY ASPINALL svoje prvo prijateljstvo s gorilom Djalom ostvarila je još kao dijete u parku za divlje životinje u engleskom Kentu, koji vodi fondacija njezinog oca Damiana, a koja brine o gorilama i očuvanju njihove vrste.

Damian Aspinall je prije više od dvadeset godina prvi put dopustio Djali da drži tada 18-mjesečnu Tansy u svom naručju, a fotografije pritom snimljene izazvale su brojne kontroverze u toj zemlji, prenosi Daily Mail.

No, djevojci je otac pritom dao neprocjenjivu priliku, a to je bila mogućnost da Tansy ostvari posebnu vezu s Djalom, koju imamo prilike vidjeti u ovom dirljivom videu.

Tansy, danas odrasla 25-godišnjakinja, pri svom prvom susretu s Djalom nakon 12 godina, prišla joj je s dozom opreza, ali opet hrabro i bez ustručavanja. Naime, Djala koja je u divljinu vraćena još 2002. godine je prvo pomirisala Tansy, a kada je prepoznala njen miris, poklonila joj je veliki zagrljaj.

"Kad vas ovako grle i kad traže od vas da ih grlite kako to čine gorile, nema ništa tako dragocjeno kao odnos i povezanost koju tada osjećate s njima. Brinete o tim životinja u zatočeništvu i kada ih pustite u divljinu, oni vas prepoznaju nakon toliko godina i grle vas s tolikom ljubavlju. Doista nema ljepšeg poklona", kazao je u videu Damian, prilikom ponovnog susreta s gorilama u divljini afričke države Gabon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara