Diskriminacijski plan odobren: Gradi se zgrada koja će imati posebne ulaze za bogate i siromašne

Diskriminacijski plan odobren: Gradi se zgrada koja će imati posebne ulaze za bogate i siromašne

Ilustracija: Shutterstock

KONTROVERZNI plan da stanovnici s manjim prihodima ulaze na posebna vrata zgrade u New Yorku odbio je zeleno svjetlo od gradskih vlasti, piše New York Post.

Prijedlog je dala tvrtka Extell, a odobren je u sklopu programa kojim se potiče gradnja financijski pristupačnih domova. Zgrada od 33 kata, koja je trenutno u izradi na Upper West Sideu, sadržavat će 219 luksuznih jedinica koje gledaju na rijeku Hudson. Osim toga, unutar nje će se naći i 55 jedinica koje gledaju na ulicu, a koje su predviđene za siromašnije građane. Taj će dio zgrade imati poseban ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeftiniji stanovi predviđeni su za četveročlane obitelji čiji je prihod 51.540 dolara godišnje ili manje, a njima će biti zabranjeno koristiti luksuzne dodatke u zgradi, karakteristične za Extellove projekte, kao što su teretana ili bazen.

"Ovakav 'razdvojeni, ali jednaki' koncept je odbojan i nema što tražiti u New Yorku u 21. stoljeću. Obavezni plan gradnje pristupačnih domova ne može biti izgovor za segregaciju stanara s manjim prihodom od onih dobrostojećih", kazala je članica vijeća države New York Linda B. Rosenthal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara