Divovski putni kovčeg Louisa Vuittona odlazi s Crvenog trga

Divovski putni kovčeg Louisa Vuittona odlazi s Crvenog trga

Foto: Hina

ADMINISTRACIJA ruskog predsjednika zatražila je hitno uklanjanje paviljona Louisa Vuittona s moskovskog Crvenog trga, javljaju u srijedu ruski mediji pozivajući se na izvor u Kremlju.

Paviljon u obliku divovskog putnog kovčega s logom francuske modne marke Louisa Vuittona postavljen uz Lenjinov mauzolej, koji istodobno blokira pogled na moskovski Crveni trg, izazvao je zgražanje među prolaznicima u glavnome ruskom gradu.

Izvor u Kremlju rekao je novinarima da predsjednička administracija nije dala odobrenje za postavljanje paviljona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Moskovska robna kuća GUM priopćila je da je također zatražila od francuske modne kuće Louis Vuitton da ukloni divovski kovčeg u kojemu se trebala održati šestotjedna izložba nakon negativne reakcije javnosti i zbog toga što su gabariti paviljona premašili odobrene limite.

Devet metara visok i 30 metara dugačak paviljon u obliku smeđe-žutog putnog kovčega, s prepoznatljivim logom Louisa Vuittona na kojemu su postavljene dvije velike vrpce u bojama ruske zastave podignut je nasred trga upisanog na listu UNESCO-ve kulturne baštine.

Izložba o povijesti luksuznih putnih kovčega Vuitton nazvana "Soul of Travel" ("Duša putovanja") trebala se održati u paviljonu od 2. prosinca do 19. siječnja povodom 120. obljetnice slavne moskovske robne kuće, a prihod od prodaje karata bio je namijenjen dobrotvornoj zakladi manekenke Natalije Vodianove "Naked Hearts" koja financira razne aktivnosti namijenjene hendikepiranoj djeci.

Unatoč tomu Moskovljani su zgroženi postavljanjem neprimjerenog objekta nasred Crvenog trga.

Zastupnici u ruskom parlamentu, koji se nalazi preko puta, izjavili su da je Crveni trg "sveto mjesto ruske države" koje se ne može "trivijalizirati".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara