Dječji Ku Klux Klan: 10-godišnjak vodi emisiju za najmlađe rasiste

Dječji Ku Klux Klan:  10-godišnjak vodi emisiju za najmlađe rasiste

Screenshot: YouTube

BILO mu je samo devet ili deset godina kad je krenuo voditi svoj talk show, namijenjen djeci, posebno bjelačkoj, obojan ideologijom KKK-a i rasizmom, piše Huffington Post.

Mladi Andrew Pendergraft unuk je Thomasa Robba, vođe suvremenog Ku Klux Klana. Njegova majka, Rachel Pendergraft, glasnovornica je te rasističke organizacije. Sestre Shelby i Charity nekoć su bile u bjelačkom nacionalističkom bendu Heritage Connection, a sve troje djece nisu pohađali školu već su bili podučavani kod kuće, na obiteljskom ranču u Arkansasu.

Prethodna je priča odgovor na pitanje zašto mladi dječak, u dobi osnovnoškolca, vodi rasističku emisiju za svoje vršnjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prve su emisije talk showa, vjeruje se, snimljene prije nekoliko godina, a zadnja nedavno, u travnju ove godine, kada je zbog njega podignuta prašina.

Treća epizoda showa, koju možete pogledati ovdje, vjerojatno je snimljena 2009. godine. Andrew i njegov suvoditelj Alex, koji drži psića na krilu, raspravljaju od Disneyevoj prvoj tamnoputoj princezi Tiani, liku iz crtića "The Princess and the Frog".

"Princeza je crnkinja, što je dobro za svu crnačku djecu", govori Pendergraft, očigledno čitajući tekst smješten negdje iza kamere. "Ali princ je bijelac. Poručuje se kako je miješanje rasa dobro. No miješanje rasa je pogrešno."

Epizoda završava riječima "budite bijeli i ponosni. Gledajte nas i sljedeći tjedan!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara