Dok ga je Hollywood slavio, Twitter preplavljen optužbama na račun Woodyja Allena

Foto: Shutterstock

OVE NEDJELJE navečer objavljeno je da je Woody Allen osvojio počasni Zlatni globus, nagradu Cecil B. DeMille, koja se dodjeljuje za izuzetna postignuća u svijetu zabave.

Allen nije nazočio dodjeli kako bi primio nagradu pa ju je umjesto njega primila Diane Keaton, pjevajući usput a capella verziju pjesme Girl Scoutsa "Make New Friend". Ali, dok je Hollywood slavio Allena, neki, između ostalog i njemu bliski ljudi, poslužili su se Twitterom kako bi izrazili svoju ogorčenost što se odaje priznanje čovjeku optuženom za pedofiliju i zlostavljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mia Farrow, s kojom je Allen bio 12 godina, prije nego što se oženio za njihovu posvojenu kćer, a optužen je i da je silovao jednu od njezinih kćeri, u trenutku dodjele nagrade napisala je: "Vrijeme je da uzmem sladoled i prebacim na 'Girls'".

Nedugo nakon toga oglasio se i njezin sin Ronan: "Propustio sam odavanje počasti Woodyju Allenu - jesu li ubacili dio u kojem je žena javno potvrdila da ju je zlostavljao kad je imala sedam godina?", a svoje je mišljenje iznijela i urednica Jezebela Anna Holmes: "'Woody Allen je anomalija'. Da. Većina očeva ne zlostavlja seksualno svoje kćeri".

Komičar i pisac Billy Eichner napisao je: "Čestitke Woodyju Allenu na nagradi za životno postignuće. Oženio se za svoju kćer", a novinar s BuzzFeeda, Jack Moore, poručio: "Dok mu u Los Angelesu dodjeljuju nagradu za životno djelo, Woody Allen u New Yorku ljubazno Soon-Yi objašnjava Freuda".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara