Dok gledatelji bjesne, Clarkson se opušta s prijateljicama

Dok gledatelji bjesne, Clarkson se opušta s prijateljicama

Foto: Splash

MILIJUNI gledatelja prestali su gledati BBC nakon što je njihova najdraža emisija zamijenjena dokumentarcem o Crvenoj strijeli. Otkazivanje "Top Geara" i emitiranje zamjenskog programa privuklo je tek milijun gledatelja, tek petinu broja koji redovito prati emisiju o automobilima popularnu diljem svijeta.

Razlog slabe gledanosti je i činjenica da je dokumentarac o Crvenoj strijeli već prikazan na BBC-u prošle godine, a ni tada nije privukao osobito velik broj gledatelja.

Već je poznato da je voditelj "Top Geara" suspendiran nakon što se derao na producenta Oisina Tymona, a prema nekim izvješćima je i udario producenta.

Dok se BBC bori s gledanošću, čini se da se Clarkson ne brine previše. U ponedjeljak poslijepodne je napustio svoj londonski dom, a novinarima koji su ga čekali kratko je poručio da ide na ručak s prijateljicom. Kasnije je viđen kako šeće s nepoznatom ženom.

Dok se priprema za ispitivanje koje bi moglo rezultirati njegovim otpuštanjem, navodno ga podupire žena za koju se ranije šuškalo da je njegova ljubavnica, piše Daily Mail.

Fotoreporteri su snimili plavokosu Phillipu Sage kako odlazi iz njegovog stana u Holland Parku jučer poslijepodne, a potom kako se vraća nekoliko sati kasnije. Mediji su pisali o njihovoj aferi 2011. godine, pretprošle godine snimljen je njihov poljubac na odmoru u Grčkoj, a Clarkson se nedavno razveo od supruge s kojom je bio u braku 21 godinu.

BBC nije želio iznijeti podatke o broju gledatelja koji im se javio zbog odluke o suspenziji Clarksona, ali vjeruje se kako je riječ o tisućama njih.

Interna istraga o sukobu između Clarksona i Tymona je u tijeku, a u Londonu je i Ken MacQuarrie, viši dužnosnik BBC-a zadužen za ublažavanje afere koja je nastala nakon sukoba i suspenzije poznatog voditelja. Izvori bliski istrazi tvrde da je nemoguće reći kad će se ova situacija srediti, jer sve ovisi o trenutku kad će MacQuarrie popričati s glavnim akterima sukoba.

"Stav BBC-a je isti kao prošlog tjedna, Ken MacQuarrie provodi istragu kako bismo saznali činjenice i trebalo bi pričekati te rezultate", poručio je glasnogovornik BBC-a. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara