Dosta vam je vaše stare krntije? Smart Wheel običan bicikl pretvara u električni

Dosta vam je vaše stare krntije? Smart Wheel običan bicikl pretvara u električni

Screenshot: Kickstarter

LJUDI se često razbacuju izjavama o proizvodima koji bi "mogli promijeniti svijet", ali u slučaju izuma skupine mladih njujorških entuzijasta, možda se i ne radi o pretjerivanju.

Naime, riječ je o Smart Wheelu, motoriziranom kotaču koji možete ugraditi na bilo koji bicikl koji nakon toga postaje električni bicikl.

Prometne gužve veliki su problem svih većih gradova u svijetu, a električni bicikli nisu uvijek prilagođeni prosječnom džepu. Niko Klansek iz FlyKlyja, odlučio je to promijeniti i pronašao jeftiniji način kako običan bicikl pretvoriti u električni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njihovo je rješenje Smart Wheel, kotač s ugrađenim motorom uz pomoć kojeg možete postići brzine i do 30 kilometara na sat, a jedno je punjenje dostatno za pedesetak kilometara vožnje. Valja dodati i kako se kotač sam puni kada se spuštate nizbrdo.

Proizvođači se nadaju da će Smart Wheel potaknuti ljude da koriste bicikl i u situacijama kada to inače ne bi činili, a svoj proizvod nazivaju i "pametnim" zbog sustava koji vozačima omogućuje da svim funkcijama upravljaju svojim pametnim telefonima.

Uz pomoć aplikacije, biciklist unaprijed može odrediti maksimalnu brzinu kojom žele putovati, a aplikacija ujedno služi i kao GPS,  brzinomjer i sustav zaštite koji vlasnika obavještava u slučaju krađe.

Proizvod se prvi puta pojavio na Kickstarteru u listopadu i do danas je skupljeno preko 275 tisuća dolara kako bi se započelo s masovnom proizvodnjom. Tvrtka još uvijek nije odredila konačnu cijenu, ali dodaju i da će biti znatno niža od cijene prosječnog električnog bicikla. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara