Eminem i Jack White prozvani "zbog napuštanja detroitske glazbene scene"

Eminem i Jack White prozvani "zbog napuštanja detroitske glazbene scene"

Foto: Shutterstock

BRITANSKI producent Kevin Nixon optužio je američkog glazbenika Jack Whitea i repera Eminema da su napustili detroitsku glazbenu scenu, prenosi Uncut.
 
U intervjuu za Times, Nixon je kritizirao nedostatak dugoročne podrške za rodni grad tih glazbenih zvijezda kao i njihovu nevoljkost da proslave detroitsku glazbenu scenu.
 
"Glazbena scena je više od bilo čega drugoga zanemarila Detroit. Stoga su mnogi glazbenici otišli odavde kako bi započeli karijere negdje drugdje. Rukovoditelji izdavačkih kuća iz New Yorka ili Los Angelesa samo prelijeću preko Detroita", rekao je.
 
Nixon, koji se prošle godine odselio u Detroit sa svojom suprugom Sarah Clayman kako bi osnovao glazbeni institut "Detroit Institute of Music Education", dodao je da su White i Eminem jednostavno prošli kroz Detroit. "Nisu izgradili pokret. Zbog toga sam odlučio donijeti glazbenu industriju ovdje", rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prošli mjesec Eminem je objavio prošireni remix pjesme "Detroit Vs Everybody" koja se nalazi na kompilaciji izdavačke kuće Shady Records objavljene 2014. Prošireni remix traje 16 minuta i sadrži gostujuće stihove raznih detroitskih repera.
 
Nedavno je objavljena vijest da će uskoro izaći dosad neobjavljen live album White Stripesa i DVD set. "Under Amazonian Lights" sadrži snimke s turneje u Južnoj Americi 2005. godine. Paket uključuje dvostruki album snimljen live u Manausu u Brazilu u lipnju 2005. godine, kao i DVD sa snimkama koncerta u dvorani Teatro Amazonas Opera House.
 
White će biti headliner ovogodišnjeg Coachella festivala koji se održava u Kaliforniji. Festival se održava tijekom dva vikenda u travnju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara