Evo gdje su sinoć bile sve domaće slavne osobe: Velikim koncertom obilježen kraj akcije "Mali dom za velike ljude"

Evo gdje su sinoć bile sve domaće slavne osobe: Velikim koncertom obilježen kraj akcije "Mali dom za velike ljude"

Foto: Srđan Vrančić/Cropix

OVE JE srijede navečer u KC Dražen Petrović održan humanitarni koncert koji je obilježio završetak akcije "Mali dom za velike ljude", unutar koje se skupljao novac za osiguravanje doma za osobe s autizmom, odnosno preuređenje bivšeg dječjeg vrtića u Dubravi u dom za odrasle s autizmom.

Na koncertu su nastupili Nina Badrić, Neno Belan, Vanna, klapa Kampaneli, sestre Marija i Ivana Husar, Luka Nižetić, Maja Šuput, Neda Ukraden, Ivanka Boljkovac, Lana Jurčević, Miroslav Škoro, grupe Baruni i Divlje Jagode, a i u call centar su se pojavili brojni poznati, uključujući predsjednika Ivu Josipovića i njegovu suprugu, Sanju Musić Milanović,  suprugu premijera Milanovića, Milanku Opačić, Anju Šovagović, Ćiru Blaževića, Igora Štimca i mnoge druge.     

"Ovom akcijom je prikupljeno 648.440,00 kuna. Hvala svim dragim ljudima koji su zvali, hvala svima koji su kupili ulaznicu i došli u Cibonu, hvala izvođačima koji su pokazali veliko srce i pjevali za dom osoba s autizmom, hvala svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ove velike humanitarne akcije, pokroviteljima, partnerima i svim ljudima koji su već mjesecima uz nas i osobe s autizmom", kazala je Anita Dražetić, organizatorica i predsjednica Udruge Kišni čovjek.

Pomoći žele i neke građevinske tvrtke koje nude građevinski materijal, ali i pojedinci, čime se ova akcija zapravo nastavlja, dodala je Media servisu predsjednica udruge Kišni čovjek Anita Dražetić.

Humanitarni broj 060 9009, kojim se donira 5 kuna je i dalje u funkciji, pa svi oni koji nisu, mogu još pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo zamolili, ako bude moguće, da produžimo. Čekamo odgovor. Dobila sam jutros informacije da ljudi još uvijek zovu. Danas bi trebala dobiti informaciju koliko dugo ćemo moći nastaviti s akcijom", ističe Dražetić.

O autizmu se nikada nije ovoliko pričalo u Hrvatskoj, poručuje organizatorica ove akcije i kaže da su rezultati premašili sva očekivanja.

"Bilo nam je lijepo, bilo je veselo, bilo je humano. Mislim da smo se svi jako lijepo zabavili. Danas svi zajedno nekako sabiremo dojmove i kroz nekoliko dana ćemo ići s odlukom kako i kojim putem ćemo prvo krenuti", naglasila je Dražetić.

Radovi u Centru za autizam bi trebali početi već idući tjedan, sanacijom krova koji je procurio uslijed nedavnih snježnih neprilika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara