Evo što je Boeingu napravila - ptica

Evo što je Boeingu napravila - ptica

Foto: Twitter

PRILIČNO nevjerojatne fotke koje su se pojavile na Twitteru prikazuju što je udarac ptice napravio putničkom avionu u letu.

U pitanju je Boeing 737-800 Turkish Airlinesa u kojem je u trenutku udarca bilo 125 putnika i koji je tad letio od Istanbula do Nevsehira u Turskoj. Ipak, bio je prisiljen hitno sletjeti nakon žestokog sudara s jednom nesretnom pticom, piše Daily Mail. Sve skupa odvilo se u utorak, a nitko od putnika nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pilot je incident prijavio kontroli leta, a zbog prisilnog slijetanja promijenjene su rute još dva aviona.

Nos aviona bio je prekriven krvlju, a najfascinantnija je veličina udubine koju je sudar s pticom prouzročio. Nakon što je fotke na Twitteru objavio Flight Report, korisnici su bili šokirani količinom štete na letjelici. "Ovo je udarac magarca, a ne ptice", pisao je jedan, dok su drugi dodali: "Što je to točno bilo, pterodaktil?!" te "ŠTO? Tolika šteta? Je l' to bio zmaj?".Glasnogovornik Turkish Airlinesa kazao je za MailOnline: "Da ptica u ovom dijelu ošteti avion je normalna pojava. U pitanju je predio napravljen od mekanih materijala (kompozit) kako bi se minimalizirale štetnosti ovakvih udaraca. Iz tog razloga ovakva je deformacija normalna/standardna kod ovakvih incidenata. Također, važno je napomenuti da su sudari s pticama kritični samo ako one udare u predjelu motora. U bilo kojem dijelu aviona udarac ne predstavlja rizik".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara