Evo zašto je 27-godišnji milijunaš u mirovini izdržao samo tri tjedna

Evo zašto je 27-godišnji milijunaš u mirovini izdržao samo tri tjedna

Foto: Mogl/Twitter

AKO VAM je dosta posla, a tek je ponedjeljak, možda je bolje da ovaj tekst ni ne čitate. Sa samo 27 godina, Jon Carder zaradio je dovoljno novca da može otići u mirovinu. Svoju tvrtku koja se bavila traženjem kredita na internetu prodao je za deset milijuna dolara i odlučio se "umiroviti". Čini se da takav život nije toliko zabavan kao što se čini, jer se Carder vratio na posao samo tri tjedna nakon što je otišao.

"Bilo mi je dosadno. Jako dosadno", rekao je za Business Insider.

Naime, nakon tri tjedna surfanja i putovanja svijetom, shvatio je da su se svi njegovi prijatelji vratili na svoj posao, a on je ostao sam.

Zabavu povodom odlaska u mirovinu organizirao je u Indoneziji, a plan mu je bio surfati i družiti se s prijateljima. No to se nije ostvarilo, a nakon samo nekoliko dana izležavanja na plaži odjurio je u najbliži internet kafić i kupio internetsku stranicu kako bi započeo novi projekt.

"Shvatio sam da, iako je biti poduzetnik stresno i teško s vremena na vrijeme, čovjeka ispunjava osjećaj zadovoljstva kad gradi nešto što ima pozitivan učinak na živote drugih", istaknuo je mladi milijunaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru je započeo kao tinejdžer, na prvoj godini fakulteta u San Diegu osnovao je stranicu na kojoj je prodavao proizvode za djecu. Kad je napunio 22 godine, prodao ju je za nekoliko tisuća dolara. Tada je započeo novi projekt, Client Shob, stranicu koja je pomagala ljudima pronaći najbolje kredite za kupnju nekretnine. Pet godina kasnije ta ga je stranica pretvorila u milijunaša.

"Iskoristio sam sve znanje koje sam skupio prodajom proizvoda za djecu kako bih pretvorio svoj drugi projekt u milijunski posao", istaknuo je.

Kad je kupio kamionet i s njim došao do svojih roditelja, njegova majka je poludjela jer je mislila da preprodaje drogu. No kad ga je vidjela na naslovnici magazina Fortune, shvatila je da je njen sin uistinu težak deset milijuna dolara. "Otad je ponosna majka", ispričao je Carder.

Nakon što se vratio iz mirovine, počeo je razvijati Mogl, aplikaciju koju restorani mogu koristiti bez izdavanja vaučera s popustima i kupona. "Naučio sam da biti sretan i biti poduzetnik ne znači imati puno novca. Bitan je učinak. Naučio sam da novac može kupiti sreću, ali samo na kratko vrijeme", rekao je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara