Facebook hakiran u "sofisticiranom napadu"

Facebook hakiran u "sofisticiranom napadu"

Foto: Shutterstock

OVOG je petka iz Facebooka priopćeno da je najpopularnija svjetska društvena mreža hakirana u "sofisticiranom napadu" prošlog mjeseca, ali da niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi podaci korisnika.

Napad se dogodio nakon što su Facebookovi zaposlenici posjetili zaraženu stranicu tvorca mobilnih aplikacija. S nje je skinut virusni softver na računala zaposlenika, a iz Facebooka nisu željeli imenovati tvrtku čija je stranica to uzrokovala, prenosi Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim smo uočili prisutnost virusa, 'srušili' smo sva zaražena računala, obavijestili vlasti i počeli temeljitu istragu koja se nastavlja do danas. Facebook nije sam u ovom napadu. Jasno je da su i drugi u posljednje vrijeme napadnuti. Kao jedna od prvih tvrtki koja je otkrila virus, odmah smo vijest prenijeli drugim tvrtkama koje bi mogle biti zaražene" stoji u služenoj objavi, a čelni ljudi tvrtke potvrdili su i da čine "sve kako bi što više saznali o napadu te kako bi slične incidente spriječili u budućnosti". 

Zaposlenici su na računalima imali instalirane antivirusne programe, ali iz Facebooka tvrde da je u pitanju takozvani "zero day" napad koji nikad prije nije upotrebljavan, zbog čega ga sigurnosni programi nisu uspijeli spriječiti.

Napad je prijavljen i tvrtki Oracle, tvorcu Jave, kroz koju su napadači pronašli način da "prođu" do računala. Oni su otad popravili grešku koja je napad učinila mogućim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara