Facebook mijenja postavke privatnosti kako bi zaštitio nove korisnike

Facebook mijenja postavke privatnosti kako bi zaštitio nove korisnike

Screenshot: Facebook

FACEBOOK u posljednje vrijeme radi na tome da postavke privatnosti učini sigurnijima.

Tako su od četvrtka ukinuli pet godina staru odluku prema kojoj su sve početne postavke novih članova bile podešene na "javnu" opciju. Jednostavnije rečeno, svi su mogli vidjeti sve na novim profilima.

Od sada će svi koji se priključe Facebooku postavke imati podešene na opciju "prijatelji", dakle sve informacije i sve što objavljuju vidjet će samo njihovi Facebook prijatelji.

Također su promijenjene postavke za cover fotografije. One su od početka bile javne i Facebook je naglasio kako ih mogu vidjeti svi drugi korisnici pa tako i oni koji nisu vaši prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom objavljivanja nove cover fotke nudi vam se opcija da podesite postavke, a za starije covere postavke je već promijenio Facebook i one su sada vidljive samo vašim prijateljima.

Facebook je često bio na meti kritičara zbog svojih postavki privatnosti. Najveći problem vide u tome što su sve informacije o vama i dalje vidljive čak i nakon što deaktivirate svoj profil.

Kritičari također kažu kako ni ova mjera neće donijeti veliko poboljšanje po pitanju privatnosti jer se odnosi samo na nove korisnike, a ne na 1.2 milijarde postojećih korisnika.

U sljedećih nekoliko mjeseci Facebook je najavio uvođenje još nekih promjena, a detalje o njima saznat ćemo uskoro.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara