Facebookov prijedlog za prijatelja shvatio doslovno: Prešao 8500 km da bi pronašao misterioznog stranca

Facebookov prijedlog za prijatelja shvatio doslovno: Prešao 8500 km da bi pronašao misterioznog stranca

Screenshot: Vimeo

"KRATKA priča o našem svijetu. Najprije nije bilo ničega. Onda je bio planet Zemlja. Odjednom, Zemlju je nastanjivalo 7 milijardi ljudi. To je bilo previše, pa smo stvorili drugi svijet. Izgleda kao prvi, ali nije isti.

U ovom svijetu ima samo 845 milijuna ljudi. U ovom svijetu svi možemo biti prijatelji, bez obzira na to tko smo i gdje živimo. Meni se taj svijet sviđa. Viša sila kontrolira sva prijateljstva. Na primjer, ja živim ovdje (Belgija). A ovdje živi Neal D Retke (Austin, Teksas). Ne znam tko je Neal, ali viša sila je rekla da bi mi trebali biti prijatelji. 

Stoga je moja dužnost pronaći Neala D Retke i postati njegov prijatelj", objašnjava Belgijanac Victor van Rossem, 24-godišnji student režije, na početku videa u kojem dokumentira svoju neobičnu potragu.

On je Facebookov prijedlog za prijatelja odlučio shvatiti doslovno pa je krenuo u više od 8000 kilometara dugu potragu da bi osobno upoznao Amerikanca po imenu Neal D Retke.

"Facebook mi je Neala predložio za prijatelja i pomislio sam kako je to totalno apsurdno. No, onda sam pogledao njegov profil i Neal me fascinirao. Ima tu dugu bradu i izgleda neobično. Umjetnik je, slika mitološka stvorenja i čudnovate zvijeri. Zaintrigirao me. Izgledao je kao netko koga bi zapravo želio upoznati. Poslao sam mu zahtjev, no nije odgovorio, pa sam - krenuo", objašnjava Victor, prenosi Daily Mail.

Na put je krenuo sa svojim snimateljem, Branom van Breeom, koji je kamerom bilježio najzanimljivije trenutke potrage. Nakon što su stigli u Austin, trebalo im je oko tjedan dana da pronađu Neala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, mislim da ne znam tog lika. Definitivno ne, sjetio bih ga se sigurno da sam ga negdje sreo", kaže jedan od mnogobrojnih slučajnih prolaznika koje su Victor i njegov snimatelj zaustavljali na ulicama Teksasa.

Na pitanje zašto misli da bi ga se "sigurno sjetio", prolaznik odgovara: "Paa... izgleda malo... ludo?"

"Misliš da je opasan?", pita ga Victor. "Ma ne, ne tako ludo. A čekaj, ti ga znaš ili?", pita prolaznik. "Pa ne zapravo. Tražim ga jer mu želim postati prijatelj", odgovara Victor.

"Aha... (prolaznik je sad već malo sumnjičav). Želiš mu postati prijatelj... A zašto?"

"Pa... Facebook mi ga je predložio", odgovara Victor.

"Mislili smo da su šanse da ga pronađemo male, no uporno smo se raspitivali, dijelili letke i obilazili mjesta za koja smo smatrali da bi on mogao tamo naletjeti. I onda smo sreli ljude koji su ga znali. Kad smo se trebali konačno sresti s njim, bili smo jako nervozni, nismo znali kako će reagirati", kaže Victor.
 
No, kad su objasnili Nealu cijelu priču, ovaj je bio oduševljen. 
 
 
"Ovih dana možeš jednim klikom mišem postati prijatelj s bilo kime, bilo kada, bilo gdje. Ali, nije to isto. Victor je Facebook vratio malo u stvarni svijet i pokazao nam kako bi to ZAISTA izgledalo", kaže Neal. 
 
 
Victor i njegov snimatelj Bran proveli su kod Neala tri tjedna. "Jako smo se dobro zabavljali. Sada mogu reći da stvarno jesmo prijatelji. Ostat ćemo u kontaktu preko Facebooka, a Neal bi nas trebao posjetiti već iduće ljeto".
 
 
 A cijela je priča objavljena i u ovom kratkom filmu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara