Facebookova nova opcija sinkroniziranja fotografija: Na što sve trebate pripaziti

Facebookova nova opcija sinkroniziranja fotografija: Na što sve trebate pripaziti

Foto: Shutterstock

FACEBOOK za sve svoje korisnike uvodi novu opciju.

Ona se odnosi na automatsko sinkroniziranje vaših fotografija s telefona s ovom društvenom mrežom, a to se odvija na taj način da se fotke s iOS-a ili Androida uploadaju u poseban privatni album na Facebooku, nakon čega vi sami birate koje ćete od njih podijeliti s prijateljima i poznanicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Opcija je bila dovoljno intrigantna da se o njoj raspišu relevantni svjetski mediji. Forbes je tako upozorio na probleme koje bi ona mogla prouzrokovati: na ovaj način Facebook prikuplja još više podataka, a tu je i "stalno mijenjanje Facebookovih postavki privatnosti što znači da je upitan podatak da će ove fotografije uistinu uvijek ostati u privatnom albumu koji je dostupan samo onom čiji je".

Osim toga, spominje se i moguć dodatni novčani i energetski trošak kad je u pitanju prijenos podataka: fotografije snimljene smartphoneovima više nisu zanemarive veličine te bi, ovisno o ugovoru koji imate sa svojim operaterom, mogle biti uzrokom premašivanja limita dogovorenog podatkovnog prijenosa, a valja spomenuti da ova vrsta "transakcije" skraćuje i trajanje baterije.

Ipak, ova opcija nije obavezna, tako da Facebook ne radi ništa pogrešno, ali ovi podaci nisu naglašeni prilikom njenog aktiviranja.

Iz Facebooka su javili da unutar Photo Synca, doduše, postoji opcija da se prilikom povezanosti s internetom putem operatera na mrežu dižu manje verzije fotografija, a možete uključiti i varijantu prema kojoj se sinkroniziranje obavlja samo kad je uključen Wi-Fi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara