Fanovi Applea tvrde: Savijanje novog iPhonea 6 je medijska teorija zavjere

Screenshot: YouTube

INTERNET je posljednjih dana eksplodirao vijestima o novom iPhoneu 6, a posebno većem modelu, iPhoenu 6 Plus.

Prvo je u centru zbivanja bio izlazak novih modela na tržište i predugi redovi kupaca ispred prodavaonica, nakon čega su internet preplavile informacije, snimke i fotografije deformiranih iPhonea 6 Plus.

No, neki fanovi Applea smatraju da je cijela afera nazvana "BendGate" zapravo "izmišljeni scenarij" pojedinih medija, a do tog su zaključka došli analizom prve video snimke, koja je bila "okidač" za nastanak "BendGatea".

Naime, prema njima je aktualni problem novih Appleovih uređaja, najobičnija teorija zavjere u kojoj je Apple zapravo "žrtveno janje" cijele priče, prenosi Business Insider.

No, jedan korisnik Reddita prvi je primijetio nešto neobično u sada kontroverznom videu i to kod prikaza vremena na uređaju koji je u istom savijan.

Nakon demonstracije savijanja mobitela, uređaj je pokazivao dva sata i 26 minuta (video 1:38), dok se nešto kasnije može vidjeti uređaj s prikazom vremena od jedan sat i 58 minuta (video 2:18).

Korisnik YouTuba "Unbox Therapy" našao se tako pred ozbiljnim optužbama Appleovih fanova, koji tvrde da ovaj Kanađanin preuveličava problem savijanja novih Appleovih uređaja sve kako bi ostvario što više pogleda na postavljenom videu na YouTubu.

"Savijanje iPhonea dogodilo se još 2012. godine, ali priča nikad nije izašla u medijima", mišljenje je autora bloga "iPhone In Canada".

No, iako su zapravo postojale određene informacije u medijima, o savijanju tadašnjeg iPhonea 5, o tom se pitanju nije puno raspravljalo, sve do posljednjih dana.

Nakon cijele afere, izjasnila se i kompanija Apple.

"Naši su uređaji dizajnirani, konstruirani i proizvedeni da budu i lijepi i čvrsti. Novi modeli iPhone uređaja napravljeni su od aluminija koji je dodatno pojačan, a uređaji su prošli niz zahtjevnih testova, uključujući i test savijanja", stoji u izjavi kompanije.

Apple je također priopćio kako je u prvih šest dana od puštanja novih modela na tržište, zabilježio pritužbe samo devet korisnika, uslijed savijanja modela  iPhonea 6 Plus.

Napomenuli su da prilikom proizvodnje svojih uređaja koriste najkvalitetnije materijale te da je "njihovo savijanje iznimno rijetko uslijed normalnog korištenja uređaja".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara